saritura in-naltime

excelenta pentru Cristos

unul din lucurile pe care Jon Gauger si echipa lui de la Moody Chicago a tinut sa ne invete intr-o perioada de training media…un lucru care mi-a ramas mereu ca o provocare indiferent de domeniul in care imi desfasor activitatea…”tot ce faceti sa faceti ca pentru Cristos”

dar nu e prea sus? da, dar mai bine o stacheta inaltata mai sus decit poti acum(si care te poate motiva sa cauti ce este mai bun) decit o stacheta coborita pentru a aduna medalii ruginite…

hai sa privim in istorie…un om care se naste in 1644 si a  trait pana la varsta de 93 de ani intr-o epoca in care durata medie a vietii era doar de 35-4o de ani. El si-a invatat singur meseria si si-a inceput cariera. De multe ori lucra singur cu unelte primitive, dar se concentra asupra muncii sale astfel ca sa dea si sa realizeze tot ce e mai bun. El fabrica viori. El a perfectionat necontenit fiecare si toate procesele si toate fazele fabricatiei astfel ca sa fie sigur ca le-a insemnat si semnat cu excelenta si cu tot ce putea da mai bun. El a creat standardul sau personal pentru arta sa si de fapt s-a semnat pe fiecare instrument care a trecut testul sau.

Astazi, la vreo trei sute de ani mai tarziu, numele acestui artist atat de dedicat este reperul cel mai inalt al calitatii instrumentelor muzicale. Numele sau? Antonio Stradivari! O vioara Stradivari se vinde azi cu sute de mii de dolari fiindca acestea sunt cele mai bune din lume.

Atunci cand Stradivari lucra, el nu cunostea mostenirea pe care urma s-o creeze. El lucra cat putea de bine, zi de zi, pentru a-si atinge standardul sau de excelenta. El nu a consumat timp suplimentar si grija pentru a obtine laudele managementului superior sau ca sa fie cel mai bun din firma. El a lucrat astfel fiindca excelenta facea parte din scopul, misiunea si obsesia sa.

Este usor sa faci o munca de clasa mondiala atunci cand seful te priveste sau un supraveghetor e prin preajma. Dar adevaratul test este ce faci atunci cand nu te vede nimeni. Marii realizatori si-au dezvoltat abilitatea de a-si pastra concentrarea maxima si atunci cand nu sunt vazuti de nici un sef. Calitatea muncii tale sau performanta fluctueaza in functie de cine e in birou sau pentru care client lucrezi? Excelenta nu e ceva care poate fi pornit sau oprit la comanda de cate ori crezi ca este necesar. Este o obisnuinta care isi are radacina in atitudinea ta fata de viata si cariera.

Treci zilnic prin rutina sau creezi o capodopera? Semnaturile sunt valoroase fiindca ele sunt rare si legate de performantele excelente. Este oare semnatura pe care o pui pe munca si serviciul tau de fiecare zi un Stradivarius sau un Michael Jordan?

Leave a Reply