saritura in-naltime

vremea cuvintelor potrivite

Dante Gabriel Rosetti, faimosul poet si artist din secolul al XIX-lea a fost odata rugat de un om mai in varsta sa se uite la cateva din schitele si desenele sale. Domnul vroia sa stie daca artistul crede ca acestea au vreo valoare.

La modul cel mai politicos posibil, Rosetti i-a spus omului ca schitele nu au valoare si nu indica talent. Si-a cerut scuze pentru judecata dura, dar a spus ca crede ca e necesar sa fie cinstit. Vizitatorul a fost nemultumit dar l-a rugat pe artist sa se mai uite la cateva schite si desene, toate realizate de un tanar student in arta.Rosetti s-a uitat la al doilea set de lucrari si a devenit imediat entuziasmat fata de talentul revelat de acestea: “Acestea sunt bune intradevar”

Si a continuat prin a spune ca tanarul student promite si merita sa fie incurajat si ajutat, si ca are un mare viitor daca va studia si va lucra din greu.

Batranul era profund miscat. Rosetti l-a intrebat: “Cine este acest artist fin, tanar? Fiul Dvs?

“Nu” raspunse trist vizitatorul. “Sunt eu, acum 40 de ani. Oh, daca as fi fost incurajat in acest fel, atunci! Fiindca vedeti, eu m-am descurajat si am abandonat arta repede.

Maica Tereza a spus : “Cuvintele amabile pot fi scurte si usor de spus, dar ecourile lor sunt intradevar nesfarsite.” 

Leave a Reply