terra media

dupa noe…

in timp ce scriu comentariul meu despre “Evan Almighty”(evanghelia pentru oameni ocupati) mi-am adus aminte de o alta incercare temerara referitoare la ambarcatiunea biblica…

pe linga diferiti comentatori sau oameni de stiinta creationisti, un olandez este atras de relatarea biblica.

 Johan Huibers din orasul Schagen a creat o replica a Arcei lui Noe din Biblie, pe care a populat-o cu numeroase modele de animale de marime naturala. acesta a declarat ca a construit arca drept testament pentru credinta sa in litera Bibliei. Arca are aproximativ 70 de metri, jumatate din lungimea pe care o avea cea a lui Noe, si trei niveluri.

Interiorul ambarcatiunii este animat de prezenta a zeci de modele de animale biblice: girafe, elefanti, lei, zebre, bizoni etc., toate realizate in marime naturala. Cartea Genezei din Vechiul Testament spune ca Noe a pastrat cate sapte perechi din cele mai bune animale domestice si cate o pereche din alte creaturi ale pamantului, care au supravietuit astfel potopului trimis de Dumnezeu pe pamant pentru a-l pedepsi pe om.
Johan Huibers a construit arca din pin si cedru, deoarece scolasticii nu au ajuns niciodata la un acord privind tipul lemnului din care a fost cioplita Arca lui Noe.

Arca include si un miniteatru de 50 de locuri unde se proiecteaza filmul de desene animate Fantasia, realizat de Disney, care cuprinde intre altele si un film despre Arca lui Noe. Probabil acum va rula si “Evan Almighty”

Leave a Reply