saritura in-naltime / vorba aia

cica…scop

Scopul vietii este o viata care are un scop. (Robert Byrne)

Marele scop al vietii nu este cunoasterea, ci actiunea. (Thomas H. Huxley)

O viata inutila este moarte timpurie. (Johann Wolfgang Goethe)

Noi suntem pe Pamant pentru a face bine altora. De ce sunt altii aici, nu stiu. (W.H. Auden)

Eu nu vad niciodata ce s-a facut, eu vad numai ce trebuie sa se mai faca. (Marie Curie)Omul are nevoie de ceva in care sa creada, ceva care ii starneste un entuziasm total. Trebuie sa simta ca viata sa are semnificatie, ca este necesar in aceasta lume. (Hannah Senesh)

Inainte de a muri, toti oamenii trebuie sa se straduiasca sa afle spre ce alearga si de ce. (James Thurber)

iti vei gasi multumirea daca realizezi fiecare act al vietii tale de parca ar fi ultimul. (Marcus Aurelius)

Nu lucra niciodata doar pentru bani sau numai pentru putere. Asta nu iti va salva sufletul si nu te va ajuta sa dormi bine la noapte. (Marian Wright Edelman)

A fi religios inseamna a te intreba cu pasiune despre semnificatia existentei noastre si a dori sa primesti raspunsuri chiar daca raspunsurile dor. (Paul Tillich)

Am o singura viata si o singura sansa sa o fac sa conteze pentru ceva. …Sunt liber sa aleg ce este acel ceva si eu am ales sa fie credinta mea. Acum credinta me merge dincolo de teologie si religie si necesita multa munca si efort. Credinta mea cere- si asta nu e o chestiune optionala- ca sa fac tot ce pot, oriunde as fi, de cate ori e cu putinta, cat sunt in stare- tot ce se poate, pentru a incerca sa creez o diferenta in bine. (Jimmy Carter) 

Leave a Reply