saritura in-naltime

bisericile produc atei

at.jpgBisericile produc atei pentru ca nu ofera tinerilor de astazi raspunsuri la intrebarile lor despre viata, lume si Dumnezeu – a declarat un apologet crestin  implicat in sustinerea unor organizatii crestine pentru tineret.

Anthony Horvath, a fost dupa cum a spus “un ateist dupa ani buni de educatie crestina”, el a atentionat din nou Biserica asupra unei atitudini pe care o dezvolta unii, precum Richard Dawkins, care au crescut in Biserica si au devenit soldati in linia intai pe cimpul de lupta impotriva lui Dumnezeu.

Carti precum ‘The God Delusion’ a lui Richard Dawkins si ‘The Da Vinci Code’ scrisa de  Dan Brown  nu au cum sa devina best-sellers intr-o societate care intelege despre ce vorbeste crestinismul.

Horvath, declara ca in adolescena fost present la intilnirile Bisericii  dar prin faptul ca nu a gasit raspunsuri la problemele virstei sale a parasit pentru o vreme credinta crestina. Tinerii vor rapunsuri la problema raului, a suferintei…daca nu gasesc pun la indoiala usor inspiratia si ineranta Scripturii si apoi existenta lui Dumnezeu.

In mare spus, liderii crestini sunt complet neavizati fata de ce intrebari au membrii bisericilor lor – nu neaparat tineri – explica Horvath; si multi lideri considera ca tinerii trebuiesc doar intretinti cu “amuzamente” bisericesti; asta le-ar fi de ajuns pentru virsta lor.

Tinerii azi nu se mai multumesc cu raspunsuri simpliste ei trebuie sa inteleaga ca Biblia este o carte pe care o pot crede pentru ca Dumnezeu a scris-o. Horvath declara ca ei(tinerii) trebuie sa inteleaga care trebuie s fie pozitia crestina fata de anumite probleme si apoi sa fie siguri de asta.

Mai mult decit atiti generatia tinara continua sa se razboiasca cu vechea intrebare “daca Dumenzeu e bun de ce exista suferinta si nedreptate in lume? “Dovezile, pe care ei le pt vedea doar la TV sau in ziare – spun despre faptul ca Dumnezeu nu este bun. Tineii vor fi lesne neincrezatori in ceea ce spune Biserica atit timp cit raspunsurile nu vor explica “De ce” se vede asta.

Ca o solutie Horvath recomanda apologetilor cit si liderilor crestini sa apere credinta crestina oferind motive pentru ca oamenii sa creada in Dumenzeu si Cuvintul Sau – 1 Petru 3:15  

Nu trebuie sa fi un eminet profesor precum C.S. Lewis. O invatatura corect explicata este usor de insusit; Biserica asta trebuie sa faca cu fiecare om de cind se naste pina moare.    

El a provocat fiecare crestin nu doar sa spuna ca Isus a inviat din morti, ca o doctrina, sa fie in stare sa explice si de ce cred ei asta. 

1 Comment

  1. Greu de lamurit tinerii! Mai ales cind “invatatura” bisericii pentru ei, se rezuma la cum sa se imbrace, ce fel de muzica sa (nu) asculte, etc. Porunci de genul ‘nu gista, nu atinge’. Nici maca acestea nu le putem explica tinerilor, darmite DE CE credem, de ce eeste raul in lume, si altele.

Leave a Reply