leadership / saritura in-naltime

noroc c-am fost pregatit…

Cred ca ai vazut vreodata o reprezentatie de patinaj artistic…patinatorii in timp ce executa cu gratie exercitiile in ritmul muzicii… Intotdeauna fac ca totul sa para atat de usor. Fiecare miscare este fluida, fiecare pas este calculat cu grija pentru a adauga ceva la frumusetea prezentarii. Chiar si expresiile lor te ajuta sa captezi armonia exercitiilor.

as.jpgDe fapt, cei care obtin realizari deosebite in orice domeniu care cere efort au un mod de a face ca realizarile lor sa para usoare celor neinitiati.

Drumul de la viziune pina la infaptuire pare pentru unii greoi si plin de pericole…depinde e drept si cit de fierbinte e viziunea ta, e visul tau, cit de mult in simpti il vizualizezi…Deosebirea dintre a visa si a realiza lucruri deosebite consta in multa munca grea si pregatire. Esecul in a obtine realizari deosebite se datoreaza, in majoritatea cazurilor, nu atat lipsei de abilitate, cat dorintei de a se pregati. Intotdeauna este mai usor sa dai o explicatie logica esecurilor decat sa treci prin lupta de pregatire.Exista o poveste a unui om de afaceri de succes in onoarea caruia a fost oferit un banchet de catre cetatenii recunoscatori pe care ii ajutase foarte mult. … Prezentandu-l pe barbatul atat de respectat, primarul orasului a insirat numeroase alte realizari, inclusiv faptul ca era presedintele celei mai mari banci din oras, numeroasele proprietati imobiliare, faptul ca era presedinte al consiliilor de conducere ale corporatiilor importante din oras si faptul ca adusese o multime de contributii civice. “Majoritatea celor prezenti cunosc, a spus omul de afaceri atunci cand a inceput sa vorbeasca, lucrurile pe care le-am realizat in cei douazeci de ani petrecuti in acest oras. Ceea ce s-ar putea sa nu stiti este ca atunci cand am venit in acest oras, nu aveam decat hainele de pe mine si ceea ce se afla intr-o mica punga din acelea pe care le primesti la bacanie.”
“Ce era in punga ?” a intrebat un tanar cand discursul a luat sfarsit.
“Actiuni in valoare de un milion de dolari pe care le-am mostenit de la bunicul”, a sunat raspunsul.

Tuturor ne-ar place sa fi inceput viata dupa liceu cu o asemena punga… N-am avut noroc, zicem cei mai multi…n-a fost sa fie…asta e…dar cu toate acestea, majoritatea oamenilor permit « norocului » sa le alunece printre degete in fiecare zi. Am auzit la cineva o vorba: “Norocul este rezultatul intalnirii dintre ocazia favorabila si pregatire”. Thomas Edison a spus-o in felul urmator: Profita cel care actioneaza energic in timp ce asteapta”.

Deosebirea intre cei care obtin realizari deosebite si ceilalti consta aproape intotdeauna in gradul de pregatire. Este simplu: daca vrei sa obtii realizari deosebite, pregatirea trebuie sa devina un mod de viata, in fiecare zi a existentei tale.

Intrebarea la care ma gindesc este daca noi facem pentru Dumnezeu tot ce ne sta in puteri cu ocaziile favorabile si resursele pe care le avem?

Leave a Reply