saritura in-naltime

Alah este cel mai frumos nume pentru Dumnezeu

alah.jpgUn episcop catolic din Olanda a zis-o: Dumnezeu ar trebui numit Allah! Bravos teologus! Hai ca asta mai lipsea…mai sunteti multi?

Oricum preotul catolic nu e la prima “abatere”, cu un timp in urma a decalrat ca hotii sunt indreptatiti sa fure paine iar ce mai cea “mai cea” pentru un catolic, a fost afirmatia legata de necesitatea folosirii prezervativului ca metoda impotriva raspindirii SIDA.

“Allah este un nume foarte frumos pentru Dumnezeu. Ce ne impiedica pe noi de acum inainte sa-L numim pe Dumnezeu asa…?” Episcopul Tiny Muskens a declarat intru-un interviu saptamina aceata: “Pe Dumnezeu nu-l intereseaza cum il chemam noi”.

In Olanda toleranta religioasa s-a diluat contiuu in ultimii ani in paralel cu dezvoltarea religiei islamice.

Muskens, episcop al diocezei de sud din Breda, a sugerat intr-o alta intervenitie faptul ca Suveranul de la Vatican ar trebui ales pe o perioada de 10-15 ani si sa nu depaseasca in nici un caz virsta de 85 de ani.

Afirmatia ciudata despre numele lui Dumnezeu a aparut in editia de luni a cotidianului de afaceri “Netwerk,” ;Muskens a declarat ca o fost pentru o perioada lucrator in Indoenzia, unde in comunitatile crestine Dumnezeu este numit Allah.

Purtatorul de cuvint al celei ma mari moschei din Olanda un este incitat de aceasta afirmatie.“Noi nu am solicitat asta”, a declarat purtatorul de cuvint al Moscheii marocane din Amsterdam. “Acum s-ar putea sa avem probleme intre crestini si musulmani” – a continuat el.

Gerrit de Fijter, conducator al  Sinodului General al Bisericii Protestante din Olanda a respins afrimatiile lui Muskens. “Aplaud orice incercare de a incuraja dialogul cu musulmanii, dar ma indoiesc ca acesta este calea buna” – a declarat  De Fijter pentru cotidianul De Telegraaf.

Intr-o interventie televizata, Muskens a spus ca este de acord sa apara intr-o emisune care sa dezbata aceasta problema.Stau si ma minunez…sa fiu spurpins…? n-are rost…lucruri mai grozave ne asteapta in viitor…

Interesanta pozita musulmanilor care nu au agreat cu ideea…la fel cum s-a intimplat anul trecut de Craciun in Canada, unde nu a fost voie, de la Primarie, sa se amplseze un brad de Craciun in centrul orasului Toronto (parca, dar sigur era pe partea franceza)…de ce? Pentru a nu leza celelalte religii cu simbolurile crestine(nu comentez acum daca bradul e sa nu un simbol al Craciunului)…

atunci o pozitie de aparare a acestui simbol a fost luata de comunitatile islamice si hinduse din oras, care au declarat ca nici ei un ar fi de acord sa li se interzica un simbol religios…dar crestinii au tacut milc…ne meritam pedeapsa si pentru indiferenta asta…   

Leave a Reply