saritura in-naltime / terra media

razboinicii lui Dumnezeu

warriors.jpg3 zile la rind postul de televiziune CNN va analiza influenta religiei in politica. Incepind de marti(august 21)  6 ore speciale care vor analiza progresiv rolul diferitelor credintelor fie in politica SUA sau violenta in Orientul Mijlociu.

Christiane Amanpour, corespondentul sef international al CNN va cerceta cu amanuntime lumea crestina, musulmana si evreiasca pentru a intelege fenomenul infleuntei religioase asupra lumii politice.

“Cresterea inflentei religioase in politica este un fenomen global. Cum integreaza natiunile si indivizii expresiile religioase si politice este probabil cea mai mare provocare a timpurilor noastre” a declarat Amanpour incercind a prezenta materialul sau intitulat “God’s Warriors”.“La cea mai violenta extrema – siguranta globala inseamna de fapt fragilitate. In SUA este foarte potrivit sa intelgem rolul practicarii religiei asupra politicii electorale. Partidele politice si candidatii la presedentie se prezinta activ pe scena religiaosa, lucrul acesta regasindu-se in felul cum vor vota oamenii” a comentat Amanpour.Pentru cele 6 ore de progam cunoscuta reportera a calatorit in Olanda, Egipt, Iran, Irsael, teritoriile ocupate in West bank, Marea Brtanie si citeva state din SUA.In segmenul crestin va putea fi revazut reverendul Jerry Falwell, interviul realizndu-se bineinteles inainte de moartea sa.

Va putea fi vazut modul special in care membrii acestor trei religii monoteiste inteleg ca au legatura cu divinitatea, precum si cum influenteaza acesta legatura spatiul public.

Christiane Amanpour a crescut in Teheran, Iran, mama fiind catolica iar tatal musulman. A fost educata in Iran, Anglia si SUA. In prezent locuieste in Londra impreuna cu sotul ei, americanul de origine evreiasca James Rubin, fost secretar de stat in Administratia Americana. “Mi-am trait viata intr-un mediu multietnic, multireligios si multiculural a spus Amanpour, si mi-am axat cariera lucrind la intelegerea diviziunilor dintre oameni.

Marti va fi prezentat repotajul despre credinta evrveilor si a locuitorilor din West Bank. Miercuri va fi rindul segmentului musulman iar joi vor fi prezenti crestinii conservatori din SUA. 

Razboinicii celor trei religii interactioneaza cu societatea moderna considerind-o prea permisiva, supersexualizata si corupta. Solutiile lor de a restaura moralitatea si valorile supreme converg in a repune religia in centrul vietii publice. Ce au incomun aceste 3 religii este tocmai ideea ca fiecare in parte, are linie directa cu Dumenzeu si abilitatea de a interperta Adevarul Suprem.

Reportajul se anunt interesant si cred ca CNN va face din nou un produs profesional. Am vazut ceva vreme in urma reportajul despre crestinism al lui Cooper (tot CNN)…am inteles ca a vrut sa scoata un punct de vedere neutru asupra mai multor fete ale crestinismului dar mi s-a parut totusi destul de tendentios cit sa ridiculize pe alocuri credinta crestina.

Leave a Reply