saritura in-naltime / terra media

iadul vinde pizza…

hellpizza.jpgCei de la iqads imi dau de veste ca si iadul te ajuta sa vinzi produse.

Vorbeam ceva vreme in urma de de brandul Cristos si posibilitatea de folosi metode de advertising pentru a prezenta Adevarul anumitor segmente de oameni….cred ca daca continutul, functia, esenta nu e alterata, forma poate fi diferita… 

“Iadul vinde mancare”, as putea spune daca ma gandesc la faptul ca lacomia, imbuibarea, este inchinare la idoli…dar iata ca si pizza este acum delivery from hell…. O campanie publicitara pentru reteaua de restaurante Hell Pizza (Pizza din Infern) care folosea imaginea lui Hitler a fost retrasa in Noua Zeelanda, “Le Monde”. Afisul il reprezinta pe Hitler in timp ce face salutul nazist tinand in mana o bucata de pizza si spunand: “Este posibil sa-i faci pe oameni sa creada ca paradisul este infernul”.Kirk MacGibbon, autorul campaniei, care a fost realizata de agentia de publicitate Cinderella, a declarat ca in conceperea campaniei s-a mizat pe partea amuzanta a asocierii dintre Hitler si o bucata de pizza. “Noi ne-am gandit ca oamenii vor vedea partea amuzanta a unui individ care face un salut nazist cu o bucata de pizza in mana. Daca se rade de ceva, se dedramatizeaza, dar exista unele lucruri pe care nu suntem inca dispusi sa le luam in deradere”, a declarat autorul campaniei.

Afisul care-l infatiseaza pe Hitler face parte dintr-o campanie pentru reteaua de restaurante Hell Pizza care foloseste imaginea mai multor personaje istorice.  Printre acestea se afla si papa Benedict XVI, afisul pe care apare Sfantul Parinte fiind insotit de mesajul “infernul este autentic si etern”. O alta campanie a retelei Hell Pizza, care s-a desfasurat anul trecut, a fost amplu contestata. Aceasta a promovat sortimentul de pizza “Lust” (“Pofta”) printr-o campanie publicitara neconventionala, distribuind prezervative in cutiile postale.Hell Pizza este un lant de restaurante de pizza care este prezent in Noua Zeelanda si Marea Britanie. 

Sa zic pofta buna?

2 Comments

  1. BIBLIA vorbeste mult mai frumos despre IAD, nu cred ca putem glumi pe tema IADULUI, pe DOMNUL L-ati intrebat cand ati scris?

  2. multumesc pentru opinie.sunt usor nedumerit in privinta a ce inseamna pentru d-vs vorbire frumoasa despre IAD in Biblie? cit despre Hell Pizza asta nu e o gluma, e o companie care vinde pizza. si la domiciliu…despre scris si aprobarea divina..l-am intrebat pe Domnul si daca sa va scriu sau nu…am citit prin Proverbe si am scris…

Leave a Reply