saritura in-naltime

Alchimia lui Dumnezeu

alchimist.jpg
cel mai bine ii tinem minte pe oameni din poze…iar pe cei pe care nu i-am vazut, ni reamintim prin vorbele lor, prin muzica lor, prin ceea ce au creeat si lasat in urma …asta e urma lor in lume…

despre D. James Kennedy, fata lui spunea ca nu a vorbit nicidata fara acoperire…mereu a implinit ce a adresat altora…

citind despre plecarea sa, mi-am adus aminte de sertarul plin de lucruri “noi si vechi”, de la radio…acolo erau rindurile acestui eseu care apartine lui D. James Kennedy: Ai dat vreodatã peste o piatrã mai deosebitã pe care sã fi vrut sã o transformi într-un diamant? Cu multi ani în urmã, înainte de aparitia chimiei, exista deja o stiintã – alchimia, iar alchimistii aveau un vis asemãnãtor: cãutau cu înfrigurare modalitatea de a transforma metalele lipsite de valoare în aur. Bineînteles cã strãdaniile lor au fost zadarnice.

Însã Dumnezeu Se pricepe pânã si la alchimie! Pasiunea Lui este de a lua orice lucru si de a-l face sã lucreze “spre bine”. Binele cui? – vei întreba. Binele TÃU, dacã esti copilul lui Dumnezeu!

Charles Spurgeon obisnuia sã povesteascã despre un om care avea  credinta neclintitã cã Dumnezeu va face ca toate lucrurile sã lucreze spre binele lui.
În timpul domniei Reginei Maria I a Angliei, acest om a fost arestat  pentru predicarea Evangheliei si condamnat la moarte prin ardere pe rug în Londra.
Când si-a auzit sentinta, a murmurat încrezãtor: “Ei bine, nu-i bai. Dumnezeu va face ca toate lucrurile sã lucreze împreunã spre binele meu.
Nu stiu cum, dar fãrã doar si poate cã o va face.”
Pe drum spre Londra, cei care îl însoteau s-au purtat cât se poate de neomeneste cu acest “rãufãcãtor”, ba chiar l-au agresat, l-au împins si l-au trântit la pãmânt, iar omul s-a ales cu un picior fracturat.
Apoi au început sã-si batã joc de el, strigându-i: “Ei, ce mai zici acum? Ti-ai rupt
piciorul. De parcã nu era destul cã urmeazã sã fii ars pe rug. Ce bine poate iesi de-aici?” “Nu stiu, le-a rãspuns el, dar va iesi.”
Înainte de-a putea pleca mai departe, gãrzile s-au vãzut nevoite sã imobilizeze piciorul condamnatului între douã atele, ceea ce le-a întârziat cu o zi sosirea la Londra. Iatã însã cã în noaptea dinaintea sosirii lor, Regina Maria a murit, fiind succedatã la tron de Regina Elisabeta,
care, în loc sã-l ardã pe rug pe cel condamnat la moarte, l-a iertat. Un picior fracturat e un lucru rãu, nu-i asa, dar Dumnezeu, în întelepciunea Lui, l-a folosit spre binele omului nostru, salvându-i viata prin întârzierea determinatã de evenimentul aparent potrivnic.
Ti se pare uneori cã împrejurãrile se desfãsoarã împotriva asteptãrilor TALE? Se întâmplã uneori sã te întrebi cu disperare ce bine poate iesi din situatia TA?

Adu-ti aminte cã rãspunderea Îi apartine lui Dumnezeu. El vede imaginea de ansamblu, El cunoaste viitorul. El – fii sigur de asta! – controleazã absolut toate lucrurile si te iubeste mai mult decât îti poti TU imagina.
Prin experientele pe care le îngãduie în viata TA, Dumnezeu te  modeleazã, te transformã spre mai binele tãu. Încrede-te în El, chiar multumeste-I pentru situatiile ce par potrivnice, deoarece – crede-mã – Dumnezeu face ca toate lucrurile ÎMPREUNÃ sã lucreze spre binele TÃU (citeste Romani 8:28!).
Dumnezeu, atotputernicul “Alchimist”, poate sã transforme plumbul din viata TA în aur curat! Cãci iatã: Domnul Dumnezeul TÃU este în mijlocul tãu ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de TINE cu mare dragoste, va tãcea în dragostea Lui si nu va mai putea de veselie pentru TINE!“Domnul este lumina si mântuirea mea: de cine sã mã tem?
Domnul este sprijinitorul vietii mele: de cine sã-mi fie fricã?
Când înainteazã cei rãi împotriva mea, ca sã-mi mãnânce carnea, tocmai
ei –
prigonitorii si vrãjmasii mei – se clatinã si cad. Chiar o ostire de ar
tãbãrî împotriva mea, inima mea tot nu s-ar teme.
Chiar rãzboi de s-ar
ridica împotriva mea, tot plin de încredere as fi.” (Psalmul 27:1-3)”

Leave a Reply