saritura in-naltime

fac diferenta…

Un CEO (sef mare, adica) s-a hotarit sa explice problema educatiei. El zise: “Ce poate sa invete un copil de la cineva care a hotarit ca cea mai buna alegere a sa in viata este sa devina invatator/invatatoare?”

El i-a amintit invitatilor ce se spune despre invatatori: “Cei care pot, fac.

Cei care nu pot, ii invata pe altii.”

Pentru a-si sustine punctul de vedere, el s-a adresat unei invitate: “Tu esti o invatatoare, Susan. Fii cinstita. Ce faci tu?”

Susan, care era cunoscuta pentru cinstea si sinceritatea sa, a replicat:

Vrei sa stii ce fac eu“.

Eu ii fac pe copii sa munceasca mai mult decat si-au inchipuit ei vreodata ca sunt in stare s-o faca.Eu il fac pe unul care reuseste sa treaca clasa,sa se simta de parca ar fi luat premiul cel mare.Eu ii fac pe copii sa stea timp de 40 de minute in clasa, in liniste absoluta.Mai vrei sa stii ce fac eu? Eu ii invat pe copii sa se mire. II invat sa puna intrebari. Ii invat sa critice. Ii fac sa-si ceara scuze si s-o simta.Ii invat sa scrie. Ii invat sa citeasca, sa citeasca, sa citeasca.Ii invat sa-si faca lectia la matematica si lucrarile la Engleza intr-o forma corecta.Ii fac sa inteleaga ca daca ai un creier si gandesti cu el, si iti urmezi vocea inimii si calea ta in viata si ca daca oricine incearca vreodata sa te judece pe baza muncii tale, nu trebuie sa-ti pese, fiindca cei care te intreaba nu au invatat lectia vietii.

Susan a facut o pauza si apoi a continuat: “Vrei sa stii ce fac eu? Eu fac o diferenta. Ce faci tu?”

Leave a Reply