saritura in-naltime

cind valorile converg – Cliff Richard

Din perspectiva afacerilor, fapte de genul celor pe care le zic acum se petrec mereu.

Un produs apare pe piata si o cucereste in ciuda mersului obisnuit al lucrurilor. A fost o idee simpla: sa pui vorbele unei rugaciuni pe o linie melodica cunoscuta. In nov 1999 legendarul star de rock britanic Cliff Richard a pus cuvintele rugaciunii Domnului Isus pe linia melodica a lui Auld Lang Syne. Richard, un crestin binecunoscut, si-a propus ca banii colectati de pe urma acestui cantec sa fie folositi in scopuri caritabile.

O dorinta pe care a avut-o si pe care a implinit-o de mai multe ori de-a lungul anilor. O data lansat, fanii au sustinut piesa, astfel incat ea a ajuns foarte repede in clasamentele engleze de muzica, ocupand locul doi. Insa lucrurile nu s-au oprit aici, cateva dintre postruile britanice de radio au incetat sa o mai difuzeze, printre acestea numarandu-se BBC Radio2, pe motiv ca piesa nu avea un public tinta suficient de mare. O astfel de atitudine inseamna caderea libera pentru un interpret ale carui vanzari depind de cat de des este difuzata piesa lui.

Astfel piesa Millenium Prayer ar fi trebuit sa isi piarda rapid din popularitate. Insa dupa o saptamana de stat in topuri, piesa lui Cliff Richard a ajuns pe locul intai in ciuda limitarilor de care a avut parte din directia principalelor posturi de radio. Succesul sau a alimentat critica.

 Artistul pop George Michael(homosexual si el) a catalogat melodia: “simplul fapt ca a existat o campanie crestina de promovare a acestei piese inseamna o exploatare a religiilor imbratisate de ascultatori. Cred ca vor fi multi care in ajunul mileniului se vor grabi sa cumpere discul…si mi se pare oribil ca acesta sa fie motivul pentru care piesa aceasta a ajuns pe locul intai ”. Atitudinea lui George Michael are o explicatie daca ii intelegem perspectiva. La vremea la care s-au facut aceste declaratii, Michael spera ca albumul sau “Songs from the 20th century” sa urce in top.

Credinta lui Sir Cliff Richard a fost in mod deschis recunoscuta de-a lungul intregii sale cariere. Incepand cu primul sau hit care a ajuns numarul unu in anul 1959, Cliff s-a adresat in principal familiilor. In anul 1966 el si-a marturisit credinta in mod public cu prilejul unei cruciade organizata de catre Billy Graham.

Restul carierei sale demonstreaza dedicarea sa pentru cauze diferite insa toate caritabile. Este membru in diferite organizatii crestine de caritate. Intreaga sa activitate a fost recunoscuta public in anul 1995 atunci cand regina Angliei l-a facut cavaler, purtand titlul de atunci incolo de Sir Cliff. Dar cel mai mare compliment pe care l-a primit vreodata Sir Cliff Richard a fost acela primit de curand atunci cand a fost considerat cel mai cunoscut crestin din zilele noastre. 

Millennium prayer – o buna sanasa de a incepe ziua(chiar la servici) intr-un mod placut…o gasiti pe pagina “am cintat si am privit”(undeva pe la mijloc)

Leave a Reply