saritura in-naltime

fara voce pentru viata…

Zeci de mii de studenti din mai mult de 4000 de campusuri din intreaga lume participa astazi, Joi 25 Octombrie, la un mars al tacerii.

 Aproape 200,000 students din Australia, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Canada si alte tari vor participa la Pro-life Day of Silent Solidarity  pentru a atreage atentia lumii intregi asupra unui nou holocaust: cel al avorturilor. 

Un studiu publicat in ziarul medical The Lancet mentiona faptul ca una din cinci famei care alfa ca este gravida mege sa avorteze. Alaturi de asta 90% din femeiel din intreaga lume au un avort pina la virsta de 45 de ani. 

In the Statele Unite, Bryan Kemper, fondator si presedinte al Stand True Ministries, o organizatie crestina pro-viata care sustine evenimentul, a declarat ca batalia impotriva avorturilor este acum in dreptul tinerilor. Studentii  vor ramane tacuti, muti, intreaga zi de Joi si vor distribui pliante educationale oricui va intreba ce se intimpla cu ei. Vor purta deasemena pe brat o banderola de culoare rosie pe care va fi scris VIATA. Unii au decis sa-si puna respectivul insemn chiar pe gura… 

Unii studneti au fost intimidati in anii trecuti de a continua sustinerea lor pro-viata. Interesant un numar mai mare de intimidari si provocari au venit din partea profesorilor decit din partea altor studenti.  

Numarul campusurilor universitare care participa anul acesta este de 3 ori mai mare deci cel inregistrat anul trecut si de 10 ori mai mare decit numarul campusurilor participante in 2004.

 Kemper este implicat in activitati pro-viata de 15 ani. “Nu cred ca eu am salvat viata vre-unui copil pina acum. Dar stiu ca Dumnezeu a facut-o” – declara el. 

O estimare recenta mentiona ca in ultimii 40 de ani, in Marea Britanie, au avut loc aproximativ 6.7 millioane de avorturi.

ar fi interesant de aflat daca si in Romania exista vre-o actiune de acest gen in mediul studentesc. Cel putin la nivelul Institutelor de invatamint crestine… 

Leave a Reply