saritura in-naltime / terra media

Elisabeta, 60 de ani de casatorie…

ep.jpgRegina Elisabeta este prima regina britanca care sarbatoreste 60 de ani de casatorie, marcind o noua referinta in istoria Coroanei Britanice. La inceputul acestei saptamani a avut loc in Westminster Abbey, un serviciu religios special celebrind aniversarea de diamant a casatoriei reginei Elisabeta cu Printul Filip.

La eveniment au participat si persoane din familia regala care nu au fost prezente in 1947 la casatoria celor doi. Este vorba in special de rudele germane ale reginei care nu au venit in Marea Britanie datoria simtamintelor puternic anit-germane prezente in rindul populatiei engleze imediat dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Dupa aniversarea din Londra cuplul regal se va deplasa in insula Malta, acolo unde printul Filip a servit ca ofiter naval.

Casatoria lui Elisabeth cu Filip avea sa incununeze o prietenie inca din copilarie a celor doi. Casatoria si viata de familie a celor 2 contrasteaza puternic cu viata aventuroasa a alor cupluri care au legatrua cu familia regala britanica.

Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, parintele spiritual a aproximativ 77 de millioane de crestini Anglicani, a evidentiat casatoria celor doi ca un legamanit de credinta si un partnership creativ, permanent in lumina reflectoarelor.

Eleganta, distinctie, noblete si cucernicie…regina Elisabeta face diferenta intr-un mod absolut cu ceea ce se intimpla de obicei prin familii reagale. Canadienii, ca oameni care sunt sub coroana britanica, ar trebui sa priveasca la acest exemplu de casatorie…

Leave a Reply