saritura in-naltime / terra media

impactul scolilor crestine

Cei mai multi dintre cei care nu se considera crestini resping ideea potrivit careia scolile crestine ar putea creea diferite scindari intre segmente ale societatii civile, asa apare dintr-un  sondaj de opinie dat publcitatii luni, in Marea Britanie.

6 din 10 persoane necrestine considera ca, scolile crestine sunt diferite de alte scoli publice, oferind copiilor care invata in astfel de institutii de invatamint o alta baza pentru studiile lor. Doua treimi din aceiasi categorie sunt de acord ca Biserica Angliei ofera o programa de invatamint echilibrata elevilor inscirisi in scoli crestine.

Sondajul  releva impresia pozitiva pe care oameni de toate credintele sau fara credinta o au fata de ceea ce ofera scolile crestine, societatii civile.

80% dintre respondenti sunt de accord ca in aceste scoli copii invata si dezvolta un simt al aprecierii binelui si raului. 76% considera ca scolile crestine ii ajuta pe copii sa fie mai responsabili in timp ce alti 76% sunt de acord ca sistemul crestin de invatamint promoveaza un set de atitudini si obiceiuri bune.64% sunt de accord ca inchinarea comuna care se desfasoara in aceste scoli este buna si pozitiva pentru copii. 4 din 10 necrestini participanti la sondaj au dat acelasi raspuns.

Materialul a prezentat si provocarea pe care biserica crestina o oare in privinta predarii cunostintelor despre alte religii.Mai mult de o treime din respondenti au spus ca scolile crestine nu ofera o edcatie echilibrata asupra altor religii, promovind o “educatie religioasa ingusta”. 

Leave a Reply