saritura in-naltime / terra media

sfirsitul istoriei in varianta revizuita…

Francis Fukuyama, a atras atentia asupra ideilor sale in 1992 prin publicarea indraznetei (la vremea aceea) si celebrei carti (dupa aceea) “ Sfirsitul Istoriei si ultimul om”.

Tin bine minte cum am ajuns sa citesc cartea si ce valva a fost in jurul ei…studentii caminelor din Regie erau pe vremea aceea foarte interesati de ceea ce se spune in jurul subiectului…

Fukuyama este profund, istet si destept. Gaseste formule simple la probleme complicate si le enunta pentru unii chiar prea simplist dar credibil. Dupa succesul cu „sfirsitul Istoriei…”a devenit apoi un intelectual vedeta, topurile continind fiecare carte ce-i purta semantura.

Cunoscut si ca promotor al neoconservatorismului a ajuns in cele din urma s? declare c?, atât ca simbol politic, cât ?i ca set de gândire, neoconservatorismul “a evoluat în ceva ce eu unul nu-l mai pot sus?ine” ?i c? ar trebui aruncat în lada cu ideologii discreditate a istoriei.

Iata un clip video cu “sfrsitul istoriei in varianta revizuita”; acelasi Francis Fukuyama in cadrul unui seminar organizat de Long Now Foundation…

Leave a Reply