saritura in-naltime

homosexualii nu sunt gay…

pai cum asa…? Pai asa bine…zice cineva… folosirea in contexte sinonime a termenilor “gay” si “homosexual” este gresita. De ce? si mi-a explicat…

Homosexual este un termen psihologic care se refera la cineva care intr-un mod predominat manifesta atractie fata de persoane de acelasi sex. Pentru ca acest fapt poate fi, sau nu poate constitui, o dorinta, ei nu pot afirma ca aceasta ca o parte a identitatii lor.

Gay este un termen social. Face referire la o persoana care are experiente dincolo de atractia fata de peroane de acealsi sex. Si afirma ca aceasta atractie este o parte a identitatii personale.Asta inseamna ca toti gay sunt homosexuali, dar nu toti homosexualii sunt gay.

Este distinctia vizibila doar la nivel lingvistic? sunt, nu, 2 cuvinte care se scriu diferit Cit de legitima este o asemena distinctie…citi dintre homosexuali o fac sau nu?

Distictia pare importanta in anumite cazuri in care mai multi oameni pot manifesta o atractie fata de o persoana de aceaasi sex dar care nu reprezinta o parte a identitatii lor sau nu a cultimat intr-o experienta sexuala.Asta poate include atiti crestini cit si necrestini care nu doresc sa fie parte a unor structuri pro-gay sau sa afirme o identitate de tip gay.

Poate delimitarea celor doi temeni ne poate ajuta sa facem un prim pas in aria celor care se lupta cu intrebarea daca sunt sau nu sunt gay. Poate fi o prima mana intinsa de ajutor?

Oricum, cit de greu, inconfortabil, ar fi Bisericii, aceasta trebuie sa faca pasi in directia recuperarii acestor persoane. Pacatul sexual este nu doar definit in Biblie…exista si  referiri la recuperare…

Unii cred ca pasii sunt sa-i accepti asa cum sunt, deavalma cu alti in biserici si chiar sa-I pui pe citiva preoti si gata…asta poate fi un inceput dar nu al recuperarii lor ci al deconstructiei bisericii…

Leave a Reply