saritura in-naltime

comunistii te arestau, musulmanii te ucid…

ba.jpgIn anul 2000, in timpul NRB 2000, am dat mana cu el. Tocmai imi daduse un autograf la ultima sa carte. A parut foarte interesant de Romania. Eu eram interesat sa adun cit mai mutle materiale pentru radio programul  “Imitatio Christi”. N-am stat mult de vorba dar am apreciat faptul ca doar auzind de Romania cea desprinsa din blocul comunist si de emisune radio despre biserica crestina persecutata, mi-a strins inca o data mana si mi-a spus ca suntem in aceiasi echipa.

Astazi m-am intalnit din nou cu el…de fapt cu declaratiile lui. Cunoscutul evanghelist olandez, Brother Andrew, a oferit o noua legatura cu expresia “jihad”. Cum? Intr-o scrisoare pastorala apostolul Pavel i-a scris lui Timotei “lupta-te lupta cea buna”; in Biblia tradusa in araba, acest text se poate citi: ” the good jihad”.

Este timpul spune brother Andrew in noua sa carte, sa-i ajutam pe musulmani sa devina crestini si sa lupte lupta cea buna.

Acum 50 de ani cel supranumit : “Contrabandistul lui Dumnezeu” trecea primul transport de Biblii peste cortina de fier. In prezent alaturi de organizatia pe care a fondat-o, “Open Doors” trece de o alta cortina, lumea islamica.

Interesant, el isi reamintest “vremurile bune” din communism. “Islamul este un sistem mult mai crud. Comunistii te luau prizonier si te bateau. Musulmanii te ucid.”  

“Musulmanii se convertesc la crestinism si imi dau seama ca bisericile nu sunt gata sa preia si primeasca acesti noi crestini” – a continuat Brother Andrew.

“Mai mult de jumate din musulmanii crestini cu care am vorbit au spus ca ai ei au devenit crestini ca urmare a unei vedenii sau a unui vis pe care l-au avut”

“Ca o medie, dureaza aproximativ 2 ani pina cind un musulman ia o decizie cu privire la credinta lui. Decizia nu este rapida ca in cazul altor oameni. De aceea decizia lor costa mult…”

Brother Andrew si-ar dori ca teama de islam sa fie depasita de civilizatia vestica. In ultima sa carte el scrie: “Nu putem invinge intr-un razboi al terorii folosind arme si bombe, pentru ca fiecare pe care il omorim va fi inlocuit de multi altii care vor cauta razbunare…  Calea cea mai buna pentru a opri un terorist este sa-l imbratisezi” a spus venerabilul evanghelist olandez, azi in virsta de 79 de ani.  

Leave a Reply