saritura in-naltime / terra media

divortul dauneaza ecologiei…

abc_divorce3_071203_ms.jpgMilitantii pentru protectia mediul care vor sa divorteze trebuie sa se gindasca  bine inainte de a face pasul acesta si poate chiar sa renunte – cam asa ar suna concluzia unui studiu al Universitatii Michigan. De ce tocmai ei? Pentru ca ar face un pas in directia neprotejarii mediului inconjurator, adica s-ar dezice de religia lor.

…sa ma explic…familiile care divorteaza au impact negativ asupra mediului, in temenii utilizarii eficiente a resueselor unei familii, spune studiul publicat recent de Proceedings of the National Academy of Sciences si prezentat de ABC News.

“Motivul este simplu si priveste eficienta” a declarat Jianguo Liu, unul in conducatorii studiului:”In familiile divortate numarul membriiloe este mai mic decit in casele in care familia este impreuna. Eficienta folosirii resurselor pentru fiecare persoana este foarte scazuta in cazul celor care au divortat.”

De exemplu faptul ca intr-un spatiu in care locuiesc mai multe persoane  incalzirea  acelui loc costa mai putin decit “caldura” pentru acealsi spatiu in cazul unei singure persoane (frate, astia e mai rai ca ceausescul, nu-i asa?)

Pentru a ajunge la aceste concluzii suprinzatoare, Liu si colaboratorii sai au studiat date din 12 tari intre care SUA, Brazilia, Ecuador, Kenya, Mexic si Spania. In Statele Unite cei divortati cheltuiesc 46% mai mult per persoana in cazul electricitatii si 56 % mai mult in cazul apei.

Liu a spus ca ceea ce l-a inspirat sa porneasca un astfel de studiu este numarul mare de case care se construiesc in conditiile in care populatia este din ce in ce mai scazuta. Numarul celor care locuiesc intr-o casa este din ce in ce mai scazut si o principala cauza sunt divorturile.

In prezent, Liu spera ca rezultatele la care a ajuns sa-i ajute pe cei care se gindesc la divort, sa se  razgindeasca.

Dar Raoul Felder, a un proeminet avorcat in cazuri de divort este sceptic la o asemena influenta. “Cred ca oamenii care vor sa divorteze sunt hotariti sa-si imbunatateasca calitatea vietii, factorul ecologic sau al mediului inconjurator este ultimul lucru la care s-ar gindi” – spune avocatul.

La cita galagie este in jurul protectiei mediului cine stie poate apare o lege in care sa se interzica divortul……oricum inca un motiv, alaturi factorului religios, pentru care e bine sa continui in familie…

un alt studiu releva faptul ca in ultima vreme foarte multi chinezi divorteaza…dar kestia asta o discutam ceva mai tarziu…

Leave a Reply