saritura in-naltime

Beatles de Craciun…

Pare interesant. Dar chiar ajuta?  Incerc sa pricep motivatiile si sa vad cit de departe putem merge…Un Craciun cu Beatles, la o intilnire cu prieteni sau in alte contexte gastronomice, nu este o tragedie. Dar cind pui Beatles in programul de Craciun al bisericii atunci parca ma pune pe ginduri…

Stiu vei spune  ca s-au vazut lucruri si mai si.Da…si? Inteleg Across the Universe poate fi vazut deja in cinematografe iar la Vegas noul spectacol Cirque du Soleil are ca tema o piesa inspirata din Beatles. Deci “Craciun cu Beatles” poate insemna un succes garantat matematic…dar in conjunctura crestina…parca parca e altceva…muzica lor este inca consumata, unele piese sunt interesante, le-am asculta fara sa ma deranjeze prea mult, insa alipirea lor in context religios imi pare ceva ce nu merge…

Exista biserici care vor prezenta evenimentul Nasterii Mantuitorului si evenimentele adiacente, in ritm de Beatles. Let it Be…Christmas o poveste spusa de Matei, Marcu, Luca, Ioan, John, Paul, George si Ringo.Programul arata cam asa:

  • saptamana #1: Nothin’s Gonna Change My World
  • saptamana #2: All the Lonely People
  • saptamana #3: I Believe in Yesterday
  • saptamana #4: You Say You Want a Revolution
  • Serviciul special de Craciun: Let it Be

 

In urma cu citiva ani, impreuna cu Irina Pirvu realizam la radio un ciclu despre muzica Beatles si influenta ei. Materialul continea lucruri incomode spuse sau facute de Beatles la adresa lui Dumenzeu si a bisericii crestine. Nu voi repune pe tapet materialul de atunci, dar ceva declaratii merita amintite:  

Cred ca ceea ce spune Isus sau Mahomed sau Buddha sau ceilati este drept. Este correct pina cind traducatorii au tradus gresit.
– John Lennon

O parte din mine se crede un pierzator iar cealata parte din mine se crede Dumnezeu atotputernic.
– John Lennon

Trebuie sa-ti dai jos propriul Dumnezeu din templul tau. Jos cu totii, amice.
– John Lennon

Dumnezeu este un concept dupa care ne masuram durerea.
– John Lennon

Crestinismul se va duce. Totul este in zadar si nu vreau sa ma cert din cauza asta.. Am dreptate si voi dovedi. Acum, noi suntem mai populari decit Isus. Nu stiu cine va disparea primul,  rock and roll sau crestinismul.
– John Lennon

Acum aceste afirmatii  prezinta ceva, nu?. O decizie, convingeri sau sunt pur si simplu erori… …daca a afirmat aceste lucruri din convingere…mai putem sa spunem istoria Intruparii in ritm de Beatles? 

Leave a Reply