saritura in-naltime / terra media

pretul e dumnezeul meu… BOP 2007

Tot citind si colectionind statistici de tot felul nu avea cum sa-mi scape ultimul raport de la nenea Soros, Barometrul de Opinie Publica 1998-2007.

Si-l iau asa cum este desi, in statistica poti sa induci anumite raspunsuri; in fine…ce mi-a taiat calea dupa prima citire…pai… 

Romanii nu se tem decit de preturi. Si eu care credeam ca ar trebui sa se teama de Dumnezeu…combinind cele doua directii poti avea Pretul e dumnezeul meu, brrr…suna ca la alimentara…Apoi romani se mai tem de boala…(e normal, desi cine mai e sanatos pe vremea asta…) si se tem pentru viitorul copiilor.

Familia este in continuare foarte importanta in viata romanilor(83%). Probabil asta ii face destul de fericiti cum se declara 59%. 

Romanii cred ca vor trai peste un an la fel sau ceva mai bine(33% la ambele raspunsuri). De ce cred asta? Pentru ca la intrebarea “cum e viata in tara comparativ cu un an in urma” majoritatea au raspuns “aproximativ la fel”…

Interesant ca romanii nu prea vad ca se poate schimba ceva desi  48% nu sunt multumiti de felul cum traiesc. 50% au spus ca directia Romaniei este gresita. Iar problemele principale vin din cauza coruptiei, a preturilor si a pensiilor. 

Romanii se simt legati sufleteste de locul in care locuiesc 34% si se simt mandri ca sunt romani. 

Cu o suma mare de bani cei mai mult dintre romani si-ar lua o casa. Apoi unii ar oferi-o parintilor(ai auzit fiule?) sau si-ar incepe o afacere. 

59% din romani cred ca nu poti avea incredere in oameni  Pai asa scrie la Scriptura…”blestemat este cel care…” si nu si-ar dori vecini drogati, betivi sau homosexuali. 

Desi se tem de preturi si nu de Dumnezeu romanii au incredere in Biserica apoi in preoti/pastori si abia apoi in Guvern. Legind datele intre ele poate iesi ceva in genul: celor mai multi dintre romani le este frica de preturile de la biserica…sau la cit te costa un pastor/preot bun (oare de asta unii prefera sa-l schimbe des…?) 

Ma opresc aici, ca mai trebuie sa si muncesc azi. Oricum puteti sa luati tot documentul cu sondajul de opinie din pagina “ia de aici”…

Leave a Reply