saritura in-naltime / terra media

Craciunul, sarbatoare crestina si pentru Congresul american

Multumita eforturilor legistalive ale unui congresman american din Iowa, Craciunul si credinta crestina vor primi aceiasi recunoastere in Congresul SUA precum alte religii.

Reprezentantul republican Steve King  este multumit ca rezolutia depusa de el privitoarea la importanta Craciunului si a credintei crestine, a trecut cu bine, ambele partide exprimnidu-se favorabil. Resolutia 847 a trecut cu 372 de voturi pentru (situatia voturilor aici)

Congresmanul din Iowa a declarat ca rezolutia aceasta a urmat altor 2 care promvau onorarea unor sarbatori Hindu si Islamice.

“Privind cum Congresul American onoreaza Islamul in timpul Ramadan-ului, si de asemena Diwali, in timpul sarbatorilor Hindu, m-am gindit ca noi nu avem ceva care sa onoreze Crestinismul. Potrivit credintei mele sunt crestin si sunt multi ca mine in Congres.”

“Natiunea americana numara aproximativ 225 milioane de crestini si sunt peste 2 miliarde de crestini in toata lumea. Baza statului american este una crestina, fondatorii statului american au fost crestini. De ce sa nu onoram crestinimul in timpul Craciunului?” a completat el.

Textul rezolutiei mentioneaza credinta crestina ca una din cele mai mari ale lumii si accentueaza rolul jucat de crestini si crestinism in fondarea statului american si formarea civilizatiei vestice.

King a declarat ca a fost important ca aceasta rezolutie sa treaca in Decembrie, altfel ar fi trebuit sa astepte dupa mijlocul lunii Ianuarie 2008.

Leave a Reply