saritura in-naltime / terra media

Richard Dawkins e crestin…!

dawkins.jpg…doar cultural…sa fie un semn ca isi indulceste mesajul ?

Omul de stiinta Richard Dawkins, un ateu de recunoastere internationala pentru discutiile si comentariile sale impotriva existentei lui Dumnezeu se descrie se el insusi ca un “crestin cultural”.

El a declarat pentru BBC ca nu doreste sa indeparteze mostenirea crestina din Marea Britanie.

Profesorul Dawkins, autor al cartii “God Delusion”, a adaugat ca ii place sa cinte colinde ca oricarui om.

Richard Dawkins, care vorbeste frecvent impotriva cretionismului si fundamentalismului religios a declarat: “Nu sunt unul din aceia care vor sa opreasca traditiile crestine.”

“Din punct de vedere istoric Marea Britanie este o tara crestina. Eu sunt crestin cultural in aceiasi masura in care multi dintre prietenii mei sunt evrei culturali sau musulmani culturali.

“Deci, da, eu cint colinde la fel ca orice alt om. Nu vreau sa curat societatea britanica de amprenta istorica crestina”

“Daca este vre-o amenintare fata de aceste lucuri ea va veni din partea altor religii nu din partea ateilor” …

upssss…ce vrea el sa spuna de fapt…amenintarea la adresa crestinismului vine din partea altor religii? si cam care ar fi acelea? cumva cea care vrea sa construiasca un mare lacas religios in aproierea stadionului Wembley? intr-un fel se spala pe maini de demolarea crestinismului, desi este in corul celor care ii canta prohodul…

articolul din BBC

ca om de stiinta, Dawkins respecta acum istoria. Se considera un om al evidentelor si istoria ofera evidente…sa fie greu sa-L respecte si pe Cel care a facut istoria? 

Leave a Reply