saritura in-naltime / terra media

…iarta-l Doamne ca nu stie apologetica…

…dar face politica… 

Joel Osteen e pastor al bisericii Lakewood Church din Hudson, biserica la ale carei servicii participa saptamanal – potrivit Outreach Magazine — aproximativ 47,000 de persoane.

Cu 2 zile inainte de Craciun, Osteen a aparut la Fox News Sunday alaturi de moderatorul emisiunii, Chris Wallace, fiind invitat sa vorbeasca despre politica si religie. Intr-un mod accentuat pastorul Osteen a fost intrebat despre religia mormona si daca un mormon poate fi considerat un crestin veritabil.

“Dupa cum vad eu lucrurile ei sunt crestini,” a spus Osteen. “Mitt Romney a declarat ca el crede in Isus Cristos ca Mantuitor si eu il cred. Nu sunt unul care sa ma apuc sa judec mici detalii despre religia lui Romney. El se dovedeste pentru mine un om integru si de caracter si nu vad nici un motiv care sa ma opreasca pe mine sa-l votez.”

Cind a fost intrebat despre amanunte specifice ale religiei mormone despre tablele de aur pe care le-ar fi gasit Joseph Smith si pe care le-a numit “noua revelatie de la Dumnezeu”, despre cum oamenii pot deveni dumenzei, pastorul Osteen a raspuns ca nu stie prea multe despre crezul religios mormon pentru a-l comenta. Ha, diplomatic raspuns, care implica necunoasterea unor inofrmatii simple de apologetica crestina. Nu ar fi primul pastor, din America sau Canada, care e ignorant la acest capitol, dar daca nu are destule informatii cum a putut sa afirme ca Romney este crestin daac nu stii ce crede…

iarta-l Doamne ca nu stie ce spune…diplomatia si dorinta de a fi “politic corect” te face deseori sa nu mai fi spiritual corect si coerent…

“Cu siguranta pot spune ca nu sunt de acord cu tot ceea ce aud” a spus pastorul din Houston. “Dar din ceea ce am auzit de la Mitt, cind a spsu ca Isus Cristos este mantuitorul sau personal, m-a facut sa vad ca suntem pe acelasi teritoriu”Osteen a spus deasemena ca-l admira si pe fostul Governator de Arkansas, Mike Huckabee.

Preocuparea politica a celor mai multi  dintre pastorii Americii duce la blocarea unor cai de relevanta si comunicare a mesajului Christic de care SUA are nevoie.  

Altfel America casca gura mare pentru a inghiti din nou galusca…un om care spune citeva cuvinte frumoase, care se roaga de citeva ori, face poze in biserica care va vorbi eventual impotriva avortului…  si care apoi va semna o gramada de documente “ciudate” pe care le are in agenda sa politica…   

3 Comments

  1. Lumea nu mai este de mult interesata de adevar, doar de imagine! Daca cineva stie sa creeze o imagine potrivita, le-a luat piuitul la bierii americani! Asta e! O sa fie si mai rau!

  2. Trebuie sa stii ca Joel Osteen nu are studii teologice. Oricat ar parea de ciudat este adevarat.
    Sunt de acord cu Ted: O sa fie mai rau!

Leave a Reply