saritura in-naltime

carti arestate…

Autoritatile din Malaesia au inceput o campanie ciudata. Nu inedita, au facut-o si altii inaintea lor cu success temporar, dar destul de inoportuna. Sub umbrela unor decizii ale Internal Security Ministry (un fel de securitate pe la ei), s-a inceput confiscarea unor carti crestine adresate copiilor.

Din cabinetul Primului ministru, Abdullah Badawi, s-a auzit raspunsul: contin imagini cu Moise si Avraam, ceea ce incalca legea shariah. Comunitatea crestina nu este mirata de o asemena decizie in contextual unei campanii desfasutrate de guvernul musulman pentru a restringe drepturile altor minoritati religioase.

Luna trecuta guvernul a interzis aparitia unui ziar catholic pentru ca intr-un articol aparea numele lui Allah. Desi cuvintul era mentionat intr-un articol de nuanta istorica si facea referinta la termenul “Dumnezeu”, oficialii au spus ca numai musulmanii au dreptul sa foloseasca acest cuvant.

Te poti astepta in viitor ca guvernantii sa interzica folosirea de catre crestini a oricaror alte cuvinte care incep cu diferite litere ale alfabetului, ce sa mai spunem de niste desene animate care ar putea ridiculiza mandria de pirati contemporani. Ma gandesc la The Pirates Who Don’t Do Anything, noutatea din seria VeggieTales. Aici legumele apar imbracate in costume de pirati. Cum apetentza spre asemena practici(jaful si pirateria) este vie pentru multi dintre musulmanii malaesieni, te poti astepta la orice, nu?

Acum daca tot au arestat cartile sa le si interogheze, sa desbrace foile de fiecare cuvant, sa le cerceteze cu reflectorul in fata. Poate asta vor pricepe ce scrie acolo, vor intelege cu mintea si se vor schimba la inima.

Elizabeth Eldridge are detalii in Washington Times.

Leave a Reply