saritura in-naltime

de cate ori minti pe zi?

“cine eu? niciodata n-am mintit…”

sau“…eeee dom’le dar cine poate trai fara o minciuna acolo…nevinovata, nu face rau, doar am vrut sa-l ajut…”expresii din viata, nu?

The Washington Times a publicat recent un articol pe marginea unui studiu intreprins de o companie engleza, in care se spune ca toata viata noastra spunem in media cam 88 000 de minciuni. Conform sondajului la care au participat 2500 de barbati si femei minciuna de top este raspunsul la intrebarea “Cum te simti?” “Eu, multumesc bine.”In genul acesta se aduna intr-un an 1460 de neadevaruri pe care le verbalizam. In topul minciunilor apar apoi exresiile despre cum aratam sau cum ne relationam la cei din jur …”Hai draga ca nu esti asa de grasa” “ Bineinteles ca te iubesc” sau “ Gustul este delicios!”Minciuni apar in zona prestarilor de servciii, la job-ul sau compana la care lucrezi. Ce sa mai spunem de celebra expresie:”Felicitari tocmai afost ales pentru a castiga un premiu”. Sau compania de taxi care iti spune: “taxiul dumenavoastra va ajunge in 2 minute”29 procente din barbatii intervievati au dezvaluit ca potentiala sursa de minciuni este si flirtarea cu alte femei, colege de servici sau prietene. Ciudat studiu…cit adevara are ramne ca fiecare din noi sa spuna in dreptul lui. Eu imi aduc aminte de vorba lui Horace Mann: “Minciuna face ca o problema sa apartina viitorului, adevarul face ca o problema sa apartina trecutului.”detalii 

2 Comments

 1. -DE CITE ORI MINTI PE ZI??-,,Conform sondajului la care au participat 2500 de barbati si femei minciuna de top este raspunsul la intrebarea “Cum te simti?” “Eu, multumesc bine.””

  Eu am gasit demult un leac la aceasta minciuna care ma apasa si pe mine avind de raspuns la aceasta intrebare de multe ori pe zi si la Biserica Americana unde mergem si avem partasie si la servici si intre vecini si chiar la magazin la cumparaturi,etc.De cate ori minti pe zi? A fost o descoperire personala -fara nicio lauda- de la Duhul SFINT care uraste minciuna si conversatia e cam asa :
  HOW ARE YOU?
  I AM BLESS AND BLESS YOU TOO!
  Si am avut obuna constiinta si inca am si un bun impact asupra celor ce ma intreaba dar si o usa deschisa ,o inima deschisa penntru evanghelie la cei necredinciosi si o inbarbatare pentru cei credinciosi.Si i-am invatat si pe cei care au vrut sa invete ,acest raspuns.
  Cu umilinta si dragoste!
  Virginia

Leave a Reply