saritura in-naltime

evanghelie Fresh in stil hip-hop pentru nativi…

freshie_000.jpgRapperul este privit de obicei ca baiatul rau din cartier. Ce mai e legat de numele sau? Ideea de persoana ganster, multe excese, o viata dezordonata…
Ei bine lucrurile nu stau(sau nu mai stau)asa in cazul unui artist din Winnipeg, Canada. Fresh IE[de la In Eternity] este cunoscut si respectat acum pentru o deviza sa: “Dumnezeu m-a scos din intuneric si ma pus inapoi acolo. Dar nu ca un cosumator ci ca pe o lumina”Aceasta este motto-ul lui Rob Wilson, cel care a fost primul artist hip-hop canadian nominalizat in 2004 la premiile Grammy [categoria rock gospel] pentru albumul Red Letterz.

In interviurile sale, Fresh IE, spune ca orice s-ar intampla el vrea sa fie in contact cu strada. In tineretea sa a fost cunoscut pentru mai multe jafuri, hotii si chiar a fost implicat in cartelul de droguri din Vancouver.
In timp ce media seculara a privit pocainta sa ca “un ganster devine mai bun”, Fresh este motivat mai mult decat o schimbare a dorintelor sale. Inima sa este acum indreptata in directia evanghelizarii tinerilor aborigeni din tinutul nordic al Canadei. Un motiv suplimentar este dat si de sotia sa, Sheila, care provine din tribului Cree – Oxford House din Manitoba.

In ultimii 5 ani, Fresh a vizitat peste 200 de rezervatii din Canada in care traiesc native, aborigeni. In locurile in care ajunge el sta de vorba cu seful local, apoi merge in licee. “Niciodata nu mi-a fost refuzat accesul in licee” – declara el.
In seara primei zile organizeaza un conert la care participa in general 200-300 de oameni de toate varstele. El impleteste muzica cu marturia sa personala, cum l-a cunoscut el pe Dumnezeu. “In 2007,aproximativ 2500 de persoane au luat o decizie favorabila vietii lor vesnice.

Rapper-ul si sotia sa sunt membri ai Waves of Glory Full Gospel Chapell,unde Fresh este pastor de tineret. Intrebat in urma cu cativa ani daca vrea sa se mute din Winnipeg in Los Angeles ,el a raspuns: “este ceva dincolo de succes si faima; pot sa merg in L A si sa obtin usor succes acolo. Dar am o mare dorinta sa-I ajut pe cei in probleme din Winnipeg. Succesul pentru mine este ca familia mea sa fie fericita si in jurul meu.

Fresh isi va lansat noul sau album,”LOCKJAW” pe 18 Februarie.

Leave a Reply