mix-media / shui / terra media

informatia zboara deasupra Asiei

satelit.jpgJaponia a lansat cu succes simbata un satelit experimental care va actiona deasupra Asiei si este destinat comunicatiilor high speed pe interent.

Satelitul de comunicatie este asteptat sa fie in functiune 5 ani – a anuntat un oficial al Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA). Satelitul poarta numele de Kizuna si a costat 342 millioane US dollar. Va putea efectua transmisii de date la viteza 1.2 Gbps, care il face a fi cel mai rapid satelit de comunicatie din present.
Rata de transfer va fi de 150 de ori mai mare decat viteza normala prin conexiune high-speed ADSL, sau de 12 ori virteza pe care o poate avea informatia prin fibra optica(FTTP).

“Kizuna,” va incepe sa suporte transmisiile tereste dupa luna Iulie acest an, timp pana cand se va confirma securitatea acestui satelit.

Noul instrument va putea fi folosit de studentii din tarile asiatice pentru a camunica usor indiferent de locul in care se afla. Lansarea a fost amanata o saptamana pentru ca JAXA descoperise o problema la racheta care a lansat satelitul.

Faptul ca japonezii se gansesc si experiemnteaza un alt system de “tip interent” nu mai e un secret pentru nimeni. Probabil noul satelit ii va ajuta si la perfectionarea sistemului respectiv.

Leave a Reply