mix-media / saritura in-naltime / terra media

sfanta politica extena

bush.jpgNRB. National Religious Broadcasters locul in care se intalnesc cele mai importante organizatii crestine implicate in media. In anul 2000 participam la o astfel de conferinta in Los Angeles, interactionand cu diferite personalitati ale lumii crestine si luand contact cu modalitati diverse de promovare a Adevarului lui Dumnezeu in media.

In acest an in cadrul conferintelor presedintele American in exercitiu, George W Bush a avut un discurs surprinzator de explicit in privinta amestecarii credintei crestine in afacerile externe ale Americii.
Bush a vorbit despre valoarea libertatii punctand-o in connotatii religioase: “Libertatea nu este darul pe care America il face lumii. Este darul pe care Dumnezeu il face umanitatii…noi lucram in directia sa pentru ca vrem sa ne asemanam Creatorului. Acesta este motivul pentru care facem ceea ce facem. Niciunul nu este indeajuns sa fie stapan si nici unul nu trebuie sa fie sclav.”
Intr-o opinie exprimata pe site-ul yahoo Frank Schaeffer(fiul lui Francisc Schaeffer) s-a exprimat acid impotriva discursului si manierii de conducere exercitata de Bush.
Jim Wallis ofera la randul sau o alta dimensiue a criticii prezidentiale: “Noi deasemena vedem o imagine a lui Dumnezeu in toate victimele colaterale ale acestui razboi. Comentariul sau este intitulat “O chemare la Pocainta si Plangere”.

Walter Russell Mead incearca in Christianity Today citeva interviuri despre influenta evanghelica in politica externa Americana. Mead pare sa contrazica idea ca Alianta Anglo-Americana are de oferit lumii “aceasta idee optimista a credintei in viitor, a unor inteventii care vor face lumea mai buna.” El sugereaza ca usor putem aluneca in utopie. Crestini trebuie sa recunoasca faptul ca umanitatea este imperfecta, iar perfectiunea vine numai de la Dumnezeu, in timpul lui Dumnezeu si in modalitatea in care El doreste.”

Leave a Reply