leadership / saritura in-naltime / terra media

Packer, afara si curat decat inlauntru si murdar

packer.jpgCeea ce presupuneam cu ceva vreme in urma a devenit realitate. Unul dintre cei mai cunoscuti anglicani din istoria contemporana, teologul canadian J.I.Packer, a parasit bratul Canadian al Bisericii Anglicane. Informatia a fost anuntata recent si a aparut in cotidianul de larga circulatie, Vancouver Sun. A plecat el, nu a asteptat sa fie dat afara…
Numit in 2005 de revista Time printre cei mai influenti evanghelici din lume, Packer a facut acest pas alaturi de alti 10 clerici. Decizia lui Parker a fost motivata de hotararile contradictorii si neblibice luate de Biserica Anglicana Canadiana. Teologul format la Oxford a declarat ca nu mai poate sluji in cadrul bisericii conduse de Episcopul de Vancouver, Michael Ingham.

Biserica anglicana St. John’s Shaughnessy din Vancouver, in cadrul careia Packer este membru de mai bine de 20 de ani a parasit formatiunea anglicana in luna Februarie, plasandu-se sub autoritatea eclesiala a provinciei Southern Cone.

John Stackhouse, professor de teologie in cadrul Regent College din Vancouver, vede acesta despartire drept convieturea a doua corpuri bisericesti cu aceiasi marturisire de credinta intr-un singur spatiu geographic, lucrul acesta fiind nou in cadrul bisericii anglicane care era definita pana acum prin paramentii geografici si nu neaparat ideologici.

Controversa majora este in jurul homosexualitatii unde profesorul Stackhouse vede mai mult decat o problema de ordin sexual.

“Este o problema care se leaga de modul in care noi instrumentam adevarul crestin” a declarat el potrivit The Canadian Press.
Packer, cunoscut drept unul din promotorii teologiei crestine conservatoare scria in cunoscuta sa carte Knowing God (aparuta in 1973!!!), ca Biblia este autoritatea absoluta care prezinta adevarul divin. In privita aceasta, homosexualitatea este un pacat si nu este nimic de negociat.

Reverendul Kevin Dixon, preot in cadrul bisericii St. Mary’s din Kerrisdale, considera ca Packer a adoptat un stil prea literal in citirea Bibliei.
“Este important pentru oameni sa inteleaga faptul ca Sfintele Scripturi sunt un document foarte nuantat. Cred ca trebuie sa facem loc si oamenilor care au o alta intelegere” a spus Dixon.

“Eu ramam simplu atasat la vechiul curent teologic al Anglicanismului” a declarat Packer.
Packer aflat la o venerabila varstaa ales drumul “surghiunului” preferand asprimea unei singuratati decat caldura unei multimi in care nu mai stii care si ce este…

este el un model de actiune?

1 Comment

  1. Felicitari. O atitudine de la care ar putea invata si unii preoti ortodocsi din Romania.
    Este important sa ai o atitudine biblica.
    Nu este vorba aici de a nu avea compasiune pentru sufletele prinse in pacat ale homosexualilor si nu numai dar,
    este important sa tratezi biblic problemele acestei societati crestine agonizant de bolnava.

Leave a Reply