mix-media / saritura in-naltime / shui / terra media

manifestul evanghelic -1

Weekendul trecut Associated Press a prins un draft al unui document care va fi dat publicitatii miercuri. relpo.jpgCNN a preluat stirea si a aruncat-o pe piata americana unde, normal, oamenii atenti la media au inceput sa aiba reactii. Cei mai multi astepata inca documentul. Altii s-au uitat la cine sunt semnatarii si au declarat deja aparteneta sau respingerea documentului. Uneorieste mult mai simplu de a te ghida dup ace spun sau actioneaza altii decat a avea propriul tau punct critic.

Documentul intitulat Manifestul Evanghelic doreste a uni partea liberala cu cea conservatoare spre o atitudine crestina fata de cea ce se intampla acum in SUA si probabil pote genera tendinte la nivel global. Crestinii sunt deseori folositi drept naivi de treaba pentru atingerea unor scopuri politice si in plus uneori expriam adevarul fara dragoste. In opinia unor comentarori. credinta amestecata cu politica poate ajunge o simpla ideologie.

In opinia lui Warner Todd Huston manifestul reprezinta o alta incercare de a determina crestini sa mearga de la stanga politica spre dreapta politica si invers. Unul din punctele forte ale comentariului sau il reprezinta punctarea absentei unor nume cunoscute in spectrul evanghelic crestin dintre semnatarii respectivului document. Pana acum nu apar: Gary Bauer, Tony Perkins, de la Family Research Council, James Dobson -Focus on the Family’s, Richard Land- Southern Baptist Convention, Michael Farris, homeschool guru Michael Farris sau Wendy Wright – Concerned Women for America. Faptul ca acestia stiu de respectivul document si nu sunt de accord cu el, sau nu au fost anuntati sau invitati sa subscrie la asa ceva, se va afla in zielele urmatoare.Printre initiatori se alfa Rick Warren si Os Guiness. Alaturi de ei si printre cei 80 de semnatari ai documentului se afla Richard Mouw, presedinte al Fuller Theological Seminary, Timothy George, fondator al Beeson Divinity School. Dallas Willard si David Neff – Christianity Today sunt deasemenea printre semnatari. Astept ziua de maine pentru a vedea documentul oficial.

Leave a Reply