saritura in-naltime

filmari interzise…

Angels and Demons, ultimul thriller scris de Dan Brown se vrea din nou transpus in film. Arhiepiscopul Velasio De Paolis, conducatorul Vatican Prefecture for Economic Affairs, a decalrat ca “Brown a rasturnat Evangheliile si a inveninat credinta”.

Vaticanul nu este de acord cu folosirea bisericilor din Roma pentru filmarile la o alta ecranizarea unui roman semnat de Dan Brown.

Precedentul si mult discutatul The Da Vinci Code a fost in opinia mea un mare fas…nume sonore in distributie…subiectul de duzina…intereptare rolurilor nu cine stie ce…si cam atat…doar ideea ca era un film impotriva bisericii si prezenta samburi gnostici impachetati in ciocolata amara a necredintei…

“Este de neacceptat sa folosesti biserica ca spatiu pentru prezentarea publicului larg a unor idei blasfemiatoare. Lucrarea lui Brown “raneste sentimente religioase comune”.

Parintele Marco Fibbi, purtator de cuvant al diocezei de Roma a a declarat: “Normal noi citim scriptul oricarui film turnat in Roma. De aceasta data numele lui Dan Brown a fost de ajuns”

Vaticanul a condamnat si precedenta pelicula (precum si cartea) The Da Vinci Code, in care apare celebrul Tom Hanks in rol de professor la Harvard. Hanks este deasemena present in Angels and Demons, care este regizat de Ron Howard (tot el a regizat si The Da Vinci Code).

Publicat inainte de The Da Vinci Code, Angels and Demons aduce in atentie subiectul controversat al unor societati secrete, Illuminati, care vor sa-si instale propriul Papa si sa rastoarne ordinea de la Vatican. Scenele importante din film trebuiau sa fie filmate din doua biserici din Roma — Santa Maria del Popolo si Santa Maria della Vittoria. In ambele biserici care apareau in film, cardinalii erau omorati si mutilati cu simboluri misterioase.

Parintele Antonio Truda, preot in cadrul bisericii Santa Maria del Popolo, a decalrat ca nici nu intra in discutie ca scenele sa fie filmate acolo.

Echipa de productie a flmului se pare ca are planul B. Recreearea intr-un spatiu de la Hollywood, a interioarelor cunoscutelor biserici si de a turna filmul in afara Italiei.

“Cand este un film despre sfinti sau despre intamplari ale credintei care evidnetieaza valorile artistice prezente si promovate de Biserica, vom da aprobarea fara nici un dubiu,” a declarat intr-un interviu televizat Paritnele Fibbi. “Cand continutul este dubios si nu este relationat la valori traditionale ale bisericii, usa lacasului crestin este inchisa pentru filmare.”

2 Comments

  1. Cartea Codul lui Da Vinci mult mai buna decat filmul. Ma refer bineinteles la stil si nu la continut. La fel va fi si Ingeri si Demoni.

    Am vazut multi crestini criticand cartea Codul lui Da Vinci fara sa o fi citit. Nu mi se pare ok.

  2. @Danny
    Sunt de acord cu tine ca trebuie sa existe informare si documentare inaintea oricarei evaluari critice.
    Pe mine nu m-au impresionat prea tare desi le-am pozitionat in categoria “carti de vacanta”. Rodica Ojog Brasoveanu mi se pare mie ca scrie mai bine romane de suspans…
    cat despre deosebiri inre carti si filme rar de tot intalnesti un film mai bun decat cartea care sta la baza scenariului…

Leave a Reply