saritura in-naltime

prezidentiabili la biserica…

CNN transmite rar ceva ce se desfasoara intr-o biserica. Prezinta uneori kestii legate de ce se intampla in afara bisericii cu cei care se afla in biserica dar rar de tot vre-o manifestare care are loc intr-un lacas eclezial…aseara am stat si m-am uitat la transmisunea CNN din biserica lui Rick Warren.

A fost mai mult decat o lectie a dialogului…a fost mai mult decat o sesiune de intrebari si raspunsuri…a fost ceva mai mult decat diplomatie…a fost diferenta clara intre convingeri si nunate postmoderne.

Obama mi s-a parut inca o data prea intersat sa arate cat de destept este, cat de profound ganditor este…probleme dreptului liber de a alege sa avortezi, definirea schioapata a casatoriei…

De la McCain s-a putut observa acelasi accent pe un patriotism care poate ridica America din locul in care sta acum…intersanta idea de lider moral al lumii pe care l-a sugerat in drepul SUA.

Rick Warren a incercat sa clarifice putin nedumerirea si lispa unei decizie in randurile evanghelicilor. A fost impartial si intr-un fel cred ca a dorit si pentru el sa verifice care prezidentiabil merge mai bine cu viziunea sa mondiala inglobata in ceea ce se numeste P.E.A.C.E. Plan.

 

RESURSE LA CALD
transciptul interviurilor

cum s-a vazut prin lentila media – inainte de eveniment

Obama si Mccain despre problema avortului
 

 

Obama despre casatorie

McCain despre moraliatea sa

alte comentarii

Alex Chediak, despre Saddleback Forum
Denny Burk
The Point
Rod Dreher

CT LiveBlog
John Mark Reynolds

Amanda Carprenter – Townhall.com

Byron York – National Review Online

Leave a Reply