saritura in-naltime

dupa 50 de ani de amvon…

Lark News vorbea zilele trecute Albert Finley si noua sa descoperire. Dupa 50 de ani de predicare, pastoratie si slujire in biserica pastorul, iesit la pensie luna trecuta, a avut parte de ceva neobisnuit pentru viata sa: primul pahar de bere.
“Dupa ani de zile-n care am predicat impotriva ei am fost curios sa vad ce gust are,” a declarat el.
Rezultatul?
“Ce
bautura minunata!,” a exclamat el. “E mai gustoasa decat miroase.”
“Pot sa spun ‘Praise God’ chiar cand am ajuns la mijlocul paharului,” continua el.
Oameni din parohia pe care a slujit-o nu sunt prea incantati de noua descoperire a fostului lor pastor.
“Si-a manjit reputatia sa personala si a bisericii,” a spus o doamna in varsta. “Intotdeauna l-am prezentat familiei mele si l-am aratat cu degetul ca un exemplu: “Acest om a ales sa nu bea!”. Acum ma indoiesc de tot ce a predicat el…”
Altcineva a spus ca gestul lui Finley ii aduce aminte de Noe, “un om drept care a sfarsit intr-o betie rusinoasa,”.

Finley insusi considera ca el nu a fost un exemplu in anii trecuti si e chiar deranjat ca a avut o preconceptie fata de bere..
“Tatal meu mere mi-a spus ca o sa fii beat mort dupa primul pahar si am predicat asta ani de zile,” a spus Finley. “Am crezut ca de asta sunt asa veseli oameni din reclamele de bere. Dar nu e adevarat. Am baut un pahar, chiar doua si nu m-am imbatat”
Pastorul pensionar din WATERVILLE, Maine planuieste acum un alt pas major in viata sa. “Sfarsitul de sapatamana gandesc sa ma duc sa vad un film la cinematograf…o sa fie o alta experienta noua… “

Ce e mai dezamagitor/dezastruos? Sa predici si sa nu bei? Sa predici si sa bei? Sa nu predici si sa nu bei? Sa nu predici si sa bei?

1 Comment

Leave a Reply