saritura in-naltime

cel ce face diferenta – The Noticer-Andy Andrews

0785229213In postura de blog-reviewer pentru comunitatea romaneasca din NordAmerica al Thomas Nelson, am ocazia de a descoperi autori si scrieri surprinzatoare. In bine. Alaturi de autori consacrati, la ale caror noi scrieri am acces automat, posibilitata de a descoperi si citi alte nume, este o mare oportunitate. Ma simt binecuvantat de aceasta pozitie. Scrierile motivationale mi-au placut intotdeauna. Inca de la primele aparitii am fost un fidel comparator/consumator al volumelor aparute in cadrul acestui gen de literatura, la editurile Curtea Veche sau Amalteea. Ajuns in NordAmerica, normal, la inceptut am continuat citrea in special a autorilor cunoscuti mie dar am fost mereu curios de a descoperii altii noi.

Andy Andrews este nou pentru mine. New York Times il mentiona printre cei mai influenti oameni ai Americii. A fost vorbitor in diferite ocazii pentru patru presedinti americani si in cadrul ceremoniilor desfasurate in numeroase baze militare pe tot globul.

Noua sa carte “The Noticer” si proiectul derulat prin ea mi se par ingeniose si folositoare pentru ca evidentiaza realtille umane si sprijinul primit din partea unor oameni care ti-au fost mentori.

Trecem uneori prin viata prin situatii variate, grele si uitam sa multumim celor care au fost langa noi; uitam sa notam lucurile frumoase care s-au intalmplat dincolo de griul situatiei.

The Noticer il aduce in atentie pe ‘Jones’, un om a carui prespectiva simpla asurpa vietii rastoarna preconceptii si mobilizeaza persoane in directia recunostintei.

Cartea este o fictiune dar este scrisa atent si se parcurge usor. Imbinarea unor principii realtionare in firul narativ este naturala si te ajuta sa acumulezi pe nestiute substanta poate face diferenta intre o viata banala si searbata si una care vibreaza in ritmul Cerului. Jones este un salvator pentru ca oamenii ies cu bine din situatii comune fie ca se numesc falimente, divorturi sau sinucideri.

Este o carte care te incurajeaza sa faci ceva pentru altii urmand exemplul unui om care desi pare pentru unii un vagabond neingrijit devine pentru toti care il asculta persoana care schimba traseul vietii lor. Intr-un veac al egoismului si atotsuficientei imi place ideea de a ma uita in afara persoanei mele si a gandi cum pot sa-I incurajez pe altii.

Andy Adrews a pornit si un proiect, Noticer Project, care sustine ideea din carte (http://www.thenoticerproject.com/ ) – Autorul incurajeaza pe oricine sa mentioneze acolo persoane care au avut o influenta pozitiva in viata lor. Cartea poate sluji foarte bine ideii de consiliere in Biserica, motivand oameni sa asculte probleme si sa gandeasca creativ si curat la rezolvarea lor.

Cartea in sine nu este istoria unui om ci este istoria oamenilor care au fost atinsi de el. Lacrimi si zimbete transapr din paginile ce alcatuiesc in fata cititorului bucati de viata schimbata. Jones este un om care face diferenta. Cati dintre noi gandim asa? Ca suntem chemati sa facem diferenta in viata cuiva, a sotului/sotiei, copilului, rudelor, prietenilor, colegilor. Ce diferenta aduci tu in viata cuiva?

o poti cumpara de pe Amazon sau de la ChristianBook.com

alte carti de Andy Andrews
Andy Andrews website

2 Comments

  1. Salut,
    nu ma nici o informatie despre traducerea ei. cred ca ar gasi un loc pe piata romanesca de literatura motivationala dezvoltata de “Curtea Veche” sau “Amalteea” ori de editurile crestine “Aqua Forte” sau ” Scriptum”. Am sa o propun pentru o discutie in acest sens.

Leave a Reply