saritura in-naltime

The Principle of the Path – Andy Stanley despre directie si destinatie

ppDespre Andy Stanley am auzit in conexiune cu tatal sau, Charles Stanley. Nu, nu e baiatul lui tata(expresie uzitata recent in mediul fotbalistic romanesc) Adica e baiatul lui Charles dar nu protejatul sau. Nu si-a construit cariera pe munca si nici pe realtiile tatatului sau. Charles are meritul de a stii ce sa puna in mintea si inima baitatului sau, care a ajuns acum pastor-senior al unei comunitati crestine in zona Atlanta.

Pe Andy Stanley l-am “intalnit” mai intai prin Visioneering si How Good Is Good Enough?

Acum Thomas Nelson mi-a dat ocazia de a intra in contact cu ultima sa carte, despre directie si calauzire. Subiecte mereu la moda, nu-i asa? “The Principle of the Path” este de ajutor pentru cineva care vrea sa traiasca cu ochii deschisi. Autorul spune simplu despre faptul ca fiecare componenta a vietii (relatii, finante, munca, familie, etc.) este legata de drumul pe care mergem acum. Si daca merg pe un drum rau, ma pot astepta la rezultate bune?

Trendul actual in mediul socio-cultural este de a izola evenimentele ca neimportante si insignifiante in lumina devenirii ulterioare. Cartea lui Andy Stanley combate aceasta idee, accentuand faptul ca fiecare actiune sau pas pe care il facem, fiecare decizie infleunteaza atingerea destinatiei pe care ne-o propunem. In loc sa ingnoram deciziile “mici” si sa gandim ca e ceva doar temporar, putem mult mai intelept sa pretuim fiecare moment pentru ca fiecare clipa conteaza in imaginea finala.

Recomand aceasta carte oricui vrea sa stie care este directia sa in viata. Scrierea te poate ajuta sa-ti raspunzi intrebarilor despre deciziile pe care le-ai facut , decizii care te ajuta sau nu sa atingi scopul propus. “Deciziile si nu intentia iti detemina directia”, e ceea ce transpare din fiecare capitol.

Cum pot sa ma misc de aici? O intrebare cu un raspuns nu prea usor. De fapt raspunsul vine unoori pe drum dar nu este intotdeauna simplu de acceptat. Cu totii avem vise, teluri, aspriatii dar uneori credem ca actiunile de azi nu vor infleunta destinatia de maine. Dar…

Alegand o directie gresita, asta te va costa nu doar energie din viata ta, te va costa timp din viata ta. Si pana la urma timpul este cel mai important, nu?

Cartea este plina de povesti de viata, multe din ele personale care dau savoare si cristalizeaza principiul in situatii comune – astfel am aflat ca Andy Stanely si Louie Giglio sunt buni prieteni si si-au petrecut o parte din tinerete impreuna

La fel ca in cazul altor aparitii recente, Thomas Nelson, include si o sectiune de aprofundare, de studiu si discutii.

Pentru ca tot ne aflam in perioada graduarilor cartea poate constitui un excelent cadou.

Aminteste-ti ecuatia simpla care exprima principiul directiei:
Directia-nu intentia- determina destinatia.

poti cumpara de la

Christianbook

Amazon

1 Comment

Leave a Reply