saritura in-naltime

cel ce arde…

John Wesley a fost intrebat odata ce face de vin asa multi oameni sa-l asculte mesajele; el a raspuns: “Eu ma inflacarez si ei vin sa ma vada cum ard.”

Indiferenta niciodata nu genereaza si nu creeaza nimic bun. Toate lucrurile marete, importante, sunt operele entuziasmului, ale pasiunii, ale dorintei din toata inima.

Unde nu este entuziasm, nu este pasiune. Unde nu este pasiune, nu e viata traita cu maretie.

6 Comments

 1. EXACT“Eu ma inflacarez si ei vin sa ma vada cum ard.”

  PANA CAND OCHIUL NU IA FOC ,DUMNEZEU NU POATE FI VAZUT:
  PANA CAND URECHEA NU IA FOC, DUMNEZEU NU POATE FI AUZIT;
  PANA CAND LIMBA NU IA FOC ,DUMNEZEU NU POATE FI NUMIT;
  PANA CAND INIMA NU IA FOC ,DUMNEZEU NU POATE FI IUBIT;
  PANA CAND MINTEA NU IA FOC, DUMNEZEU NU POATE FI CUNOSCUT.
  Din cartea ,,Miresme de Mirt ”de Lidiana Dan-Cluj
  deT.S. Elliot

 2. PUTEREA PASIUNII (1)

  “Dar eu nu tin numaidecat la viata mea, ca si cum mi-ar fi scumpa, ci vreau numai sa-mi sfarsesc cu bucurie calea si slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus” (Faptele Apostolilor 20:24)
  Pavel a descoperit scopul lui Dumnezeu pentru viata sa si din acesta a decurs incredibila sa pasiune. Sa remarcam:
  a) pasiunea iti da energie! O persoana plina de pasiune, dar cu abilitati limitate va depasi o persoana cu multe abilitati fiindca oamenii pasionati actioneaza cu un entuziasm fara limite!
  b) pasiunea invinge teama. Ce ii face pe oameni sa-si asume riscuri, sa mai alerge un kilometru si sa faca tot ce trebuie pentru a-si atinge scopul? Pasiunea. Atata timp cat exista pasiune, nu conteaza cat de des clachezi. Nu te opresti pana nu reusesti;
  c) pasiunea te conduce pana ce descoperi ceea ce cauti. Solomon scrie: “daca.. vei umbla dupa ea [intelepciunea] ca dupa o comoara, atunci.. vei gasi cunostinta lui Dumnezeu” (Proverbe 2:4-5). Exista o poveste despre Socrate in care un om mandru l-ar fi intrebat: “O, marite Socrate, am venit la tine pentru cunoastere”. Socrate l-a condus la mare si au intrat in apa pana la brau. “Mai spune-mi o data ce doresti”, a spus el. “Cunoastere”. Socrate l-a impins sub apa, tinandu-l timp de 30 de secunde. “Acum ce doresti?” Tanarul a bolborosit: “intelepciune, o, marite Socrate”. Filozoful l-a impins din nou sub apa. Cand l-a scos din nou la suprafata l-a intrebat: “Ce doresti?”. “Cunoastere, o, inteleptule si..” si a reusit sa scuipe inainte ca Socrate sa-l impinga din nou la fund, de data aceasta mai mult timp. “Ce doresti?” a repetat Socrate. Tanarul a tusit si a luat o gura de aer. “Aer!” a strigat el. “Vreau aer!” Socrate a raspuns: “Cand iti doresti cunoastere la fel de mult cum iti doresti aerul, o vei avea”. Apoi batranul s-a intors la tarm. Concluzie: Fii plin de pasiune!
  16 MAI
  http://cuvdumnezeu.blogspot.com

 3. PUTEREA PASIUNII (2)
  “Sa inflacarezi darul lui Dumnezeu, care este in tine” (2 Timotei 1:6)
  Cheia succesului tau rezida in a sti cine esti (chemarea ta) si ce trebuie sa faci (destinul tau). Fara acestea esti ca o caracatita pe patine cu rotile: o gramada de miscari, dar fara o directie precisa. O alta cheie este sa ai energia spirituala si emotionala pentru a ajunge acolo. Exista doua categorii de oameni:
  1) Cei cu flacara mica. Cand nu-ti place ceea ce faci, fii ca Eddie a carui bunica era iubitoare de opera. Cand Eddie a implinit opt ani l-a dus la un concert de Wagner in Germania. A doua zi, el i-a scris un bilet: “Draga bunica, multumesc pentru cadou. A fost ceva ce mi-am dorit totdeauna, dar nu foarte mult. Cu drag, Eddie”. Este greu sa realizezi ceva cand nu ai o dorinta mare pentru asa ceva. Vechea zicala este adevarata: “Gaseste ceva ce iti place sa faci atat de mult incat o faci pe gratis, iar daca vei invata sa o faci bine, intr-o zi lumea te va plati pentru asta”.
  2) Cei fara flacara. Unii oameni spun ca se simt mistuiti. Adevarul e ca multi dintre ei nu au ars niciodata. Norman Cousins a spus: “Moartea nu este cea mai mare pierdere din viata. Cea mai mare pierdere este ceea ce moare inlauntrul nostru in timp ce traim”. Daca nu esti atent vei sfarsi ca omul pe a carui piatra de capatai scria: “Decedat la 30. Ingropat la 60”. Nu lasa sa ti se intample asa ceva. Cand iti descoperi scopul dat de Dumnezeu, apare si pasiunea odata cu el. Va trebui oare sa inflacarezi acea pasiune? Da, in mod regulat! Dar te va umple de energie si te va purta spre destinatia ta.
  17 MAI http://cuvdumnezeu.blogspot.com
  Posted by AICISIACUMACOLOCURAND at 2:43 PM

 4. PUTEREA PASIUNII (3)

  “Oare nu stiati ca trebuie sa fiu in casa Tatalui Meu?” (Luca 2:49)

  Analizeaza viata lui Hristos. La varsta de 12 ani El le-a spus parintilor Sai: “Oare nu stiati ca trebuie sa fiu in casa Tatalui Meu?” Mai tarziu i-a anuntat pe ucenici: “trebuie sa lucrez lucrarile Celui ce M-a trimis” (Ioan 9:4). De remarcat cuvantul “trebuie”. Isus a stiut ce este chemat sa faca si nu a ingaduit ca ceva sa-L impiedice. Cand iti stabilesti prioritatile in functie de pasiunea pe care ti-a dat-o Dumnezeu, risti sa fii inteles gresit si criticat de cei ce nu te inteleg sau care sunt manati de un alt fel de prioritati. Dar intreaba-te: “Prefer sa traiesc cu durerea riscului sau cu durerea regretului?”
  Dr. John Maxwell scrie: “La inceputul anilor 1970 mi-am dat seama ca talentele mele vor fi sporite si potentialul meu implinit numai daca imi indrept pasiunea spre prioritati. Imi pierdeam prea mult timp cu lucruri pentru care nu aveam nici talentul, nici pasiunea. Trebuia sa fac o schimbare; sa aliniez ceea ce simteam cu tarie vis a vis de ceea ce faceam. Aceasta a adus o uriasa transformare in viata mea. Nu mi-a eliminat problemele si obstacolele, dar mi-a dat puterea sa le infrunt cu mai multa energie si entuziasm. Peste 30 de ani m-am straduit sa mentin acea aliniere dintre pasiune si prioritati. In tot acest timp, aceste cuvinte m-au tinut pe cale: Sunt multe lucruri care imi atrag privirea, dar numai cateva care-mi atrag inima. Pe acestea vreau sa le urmaresc”. Daca prioritatile tale nu sunt aliniate la pasiunile tale, incepe imediat sa faci niste schimbari!

  Cuvântul lui Dumnezeu _ Mai 18 http://cuvdumnezeu.blogspot.com

 5. PUTEREA PASIUNII (4)
  “Iata ca in inima mea este ca un foc mistuitor” (Ieremia 20:9)
  Daca ai facut vreodata un foc stii ca tendinta lui este sa se stinga. Trebuie sa-l intretii si sa-l protejezi. Nu toti te vor ajuta sa o faci. Exista doua feluri de oameni cu care te vei intalni in viata: cei care aprind focul si cei care sting focul. Primul grup te va inspira, te va incuraja si va veni sa te sprijine. Cel de-al doilea grup va arunca apa rece asupra ta. De unde-ti dai seama de diferenta? Cei care sting focul folosesc expresii precum:”Nu face parte din buget.. nu este practic .. am incercat si noi si nu merge .. daca nu s-a stricat, nu repara .. cine va face toata munca suplimentara? .. nu avem suficienta experienta, talent, educatie, etc. .. cine te crezi?” Daca ai auzit una sau mai multe din aceste scuze venind de la oameni din jurul tau, roaga-te pentru ei, iubeste-i, dar nu-i lasa sa te influenteze. Cei care sting focul se concentreaza mai degraba asupra lucrurilor gresite si nu a celor corecte. Ei gasesc norul care vine cu fiecare raza de soare. Ei se indoiesc. Ei se opun schimbarii. Ei te impiedica sa ajungi mai sus incercand sa stinga focul pasiunii tale. Uneori o fac intentionat, alteori fara sa-si dea seama. Raporteaza-te la ei cu grija! In schimb, petrece mai mult timp cu cei care aprind focul care nu te vad asa cum esti, ci asa cum ai putea fi; care iti alimenteaza credinta si iti aprind pasiunea.
  Se estimeaza ca in biserica chineza de astazi sunt aproximativ 200 de milioane de crestini. Unul din cei care au aprins focul acestei biserici a fost Hudson Taylor. El este cel care a spus: “Nu a rasarit soarele niciodata in China timp de 40 de ani fara sa ma gaseasca pe genunchi in rugaciune”. Asta inseamna pasiune

  Mai 19 Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi
  http://cuvdumnezeu.blogspot.com

 6. UNDE ESTE PASIUNEA TA ?
  scrisa de Keith Green

  “Daca inima ta isi gaseste placerea in a citi romane ori in a se uita la TV ori se duce la cinema ori in a fi cu prietenii in loc de a sta singura cu Dumnezeu si a-L imbratzisa pe El, impartasindu-I grijile si poverile Lui, plangand si bucurandu-te cu EL, atunci cum crezi ca vei reusi sa stai in prezenta Lui o vesnicie ?
  Vei fi plictisit pana la lacrimi in cer, daca nu esti acum entuziasmat de Dumnezeu !
  Mi se pare ca sunt, intr-adevar, putini cei care traiesc cu pasiune pentru Dumnezeu, in special cu pasiunea de a fi cu El. Astazi asa de mare galagie se inalta spre tronul Celui Prea Inalt o galagie numita lauda, si cantare si strigate de bucurie!
  Dar…
  ma intreb daca aceiasi oameni, carora le place sa cante si sa strige , exclamand cu voce tare laudele lui Dumnezeu , au parte de o slava intensa in viata lor secreta intima cu Domnul. Cand s-au terminat serviciile si nu mai este nimeni ca sa te asculte, cand predicatorii si-au terminat slujba si ai ramas singur in banca, cu exceptia Aceluia care este cel mai important, ai tu aceeasi bucurie plina de pasiune in duhul tau, bucuria de a fi doar tu singur cu Dumnezeul cel viu ? ”

  Am gasit asta in almanahul bunicii mele.
  * Almanahul Femeii Crestine 2007
  Felicitari !

  Publicat de Ioan Alexandru
  http://nazireat4him.blogspot.com/2008/01/unde-este-pasiunea-ta.html

Leave a Reply