saritura in-naltime

da-i drumul / Let Go – Sheila Walsh

swOK, recunosc, am facut un lucru ciudat. Am solicitat o carte care nu era pentru mine. M-am gandit sa o citesc pentru altecineva… Nu era pentru mine, adica nu se referea direct la mine. Cum arata un barbat citind o carte pentru femei? Ciudat, nu? Dar asta nu inseamna ca nu e o carte de ajutor. Sa citesti carti scrise in special pentru sexul opus poate ajuta la intelegerea nu doar a diferentelor(ca asta o pricepem foarte usor) dar si a rezolvarii si armonizarii posibilelor “intersectii neprietenoase”. Eternul feminin si eternul masculin se ingemaneaza – vorba lui Nichita (Stanescu) – in “intamplarea ca sunt si minunea ca esti…”

Pe Sheila Walsh o stiam din muzica ei. Am folosit deseori piese compuse de ea in programele radio. Apoi am urmarit-o in cateva aparitii la conferinte le Women of Faith. Capacitatea ei de a sintetiza in ritm si vers mesajul lui Christos mi-a confirmat valoarea care statea cuibarita intr-o inima de femeie.

Cartea ei Let GoLive Free of the Burdens All Women Know este o sansa nu doar de a abandona si lasa la o parte durerile trecutului ci si ocazia de a merge prin stresul si provocarile uneori dureroase ale prezentului.

Principiul cartii ei este unul simplu: Pentru a primi ceva, trebuie sa lasi din mana altceva. Pentru a avea, trebuie sa lasi sa plece, sa dai drumul. Asta merge si la barbati…unii dintre ei fiind blocati in tot felul de aminti, placute sau nu…Adame trezeste-te!

La ce trebuie sa dam drumul? Numai la amintiri? Nu ci si la: neiertare, rusine, autoindreptatire, singuratate, actiuni dureroase… si lista poate continua in dreptul fiecaruia.

Fiecare capitol incepe cu o parabola contemporana pe care Sheila Walsh o foloseste apoi pentru a expune experienta ei si ce a invatat ea din Scriptura. Capitolul se incheie cu intrebari care deschid cititorului oportunitatea unui dialog pe marginea ideilor prezentate.

Avem in inima si mintea noastra multe locuri colturoase, complexe pe care ne e teama sa le atingem. Intrand in zone sensibile ale inimii, Sheila foloseste gentiletea unui om care stie cat de dureros este sa expui rana. Dar fara expunere nu vine vindecare.

Cartea este de parcurs ascultand si CD-ul musical pe care Sheila Walsh l-a lansat recent. Este o combinatie buna.


LetGoLive Free of the Burdens All Women Know, nu este o carte cu retete de viata dar este o lectura in care te poti intalni cu lucruri care te opresc si pe tine din drumul unei deveniri spirtuale pe care Cel care te-a creeat, Dumnezeu, o are pentru tine.

Poti citi aici primul capitol din carte

Leave a Reply