homo ludens / mix-media / saritura in-naltime

pixeli (de)motivatori

motivatii, toti asteptam motivatii. motiveaza-ma sa fac ceva bun, motiveaza-ma sa imi fac treaba, motiveaza-ma sa te iubesc, motiveaza-ma sa te respect, motiveaza-ma sa cred, motiveaza-ma sa vin la biserica, motiveaza-ma sa fiu umil, etc.

“Nu stim nimic despre motivatie, tot ce putem face este sa scriem carti despre ea” spunea P. F. Drucker si ii dau dreptate privind la piata cartilor, lecturilor, conferintelor pe acest subiect; pana si fostul cuplu de la Casa Alba, fam. Bush, gaseste o paine de mancat in astfel de circumstante intrand ca si alti ex-presedinti americani (Gerald Ford, Ronald Reagan, George H. W. Bush si Bill Clinton) in circuitul vorbitorilor motivationali. George W. Bush merge in Fort Worth pe Octombrie 26, iar Laura Bush pe 29 Octombrie in Charlotte.

Dar nu asta-i subiectul de weekend. Tocmai am parcurs documentarul “Cei patru calareti”( ai Apocalipsei?!)/The Four Horseman (2007) si mi-am adus aminte de niste imagini pe care le ai mai jos. Ele fac parte din ciclul demotivators – adica motivatii pe dos – o idee care a prins si datorita sarcasmului si ingeniozitatii. Acum presupun ca ateii intelectuali au simtul umorului tur/retur, asa ca sper sa guste din pixeli. Nu-mi pot abtine redarea afirmatiei din PS.2 “Dumnezeu sta in Ceruri si rade…”(nu crezi? io-s pe scara si iti confirm ca trec uneori prin niste nori asa hazosi…)

Asadar imagini “demotivationale” pentru:

Richard Dawkins,

atheism-nogod

Daniel Dennett,atheist_logicChristopher Hitchens,atheist-reason

Sam Harris

notrueatheist

2 Comments

  1. Clisee. Daca voiai sa gustam din “umor”, puneai si echivalentele religioase. Oricum, trecand peste afirmatii de hai sa ne aflam in treaba de la primele, daca un religios omoara milioane de oameni, el facea munca lui dumnezeu, deci e justificat, e etica atotimpotentului. Nu?

  2. uskro,
    sa inteleg ca esti din categoria ateilor fara simtul umorului? fara simtul realitatii mai inteleg dar nici umor sa nu existe…

Leave a Reply