saritura in-naltime

moralitatea a luat Oscar

tbsAm fost suprins sa vad asta si sunt incantat de rezultat. Up si The Blind Side, cele doua pelicule care au la baza o tematica morala(crestina) au luat premiul cel mare al Academiei Americane de Film. “Up” pentru cel mai bun film de animatie iar “The Blind Side” prin Sandra Bullock – cea mai buna actrita.

upAnimatia “Up” este scrisa si regizata de Pete Docter, un crestin recunoscut pentru promovarea si pofesarea credintei crestine in Hollywood iar filmul The Blind Side (nu este produs de o echipa crestina) pleca de la o intamplare adevarata care are la baza o familie crestina care adopta un adolescent afro-american.

Hollywood-ul si evanghelicii nu prea se plac reciproc dar prin legatura lor au reusit sa puna un Oscar in mana actritei Sandra Bullock care interpreteaza rolul unei femei republicane, evanghelice, sudiste; aprecierea s-a facut probabil si datorita unui numar mare de oameni care sunt in spectrul indus de  actiunea filmului (abandon, abuz, victima, singuratate,lipsa educatiei). Altfel filmul sustine puternic potretul unei mame crestin-evanghelice sau putem spune ca este un semn de cum ar vrea Hollywood-ul sa-i vada pe evanghelici in societatea americana.

Ambele filme promoveaza o atitudine normala, corecta asupra familei. Noi le-am vizionat pe amandoua si ne-au placut.

Leave a Reply