saritura in-naltime

va fi arestat Papa Benedict XVI?

Cel putin asa se pare ca isi doreste cunoscutul profesor si activist ateu, Richard Dawkins. El planuieste ca in timpul vizitei oficiale a Suveranului Pontif in Marea Britanie sa aibe loc un astfel de eveniment. Vina? Crime impotriva umanitatii. detalii in Times Online

Impreuna cu amicul sau de reduta, Christopher Hitchens, profesorul Dawkins a contact un grup de jurisiti care ar putea produce si instrumenta dosarul vinovatiei papale legat direct de abuzurile sexuale comise de catre prelati catolici.

Ei sunt increzatori in reusita acestui proiect avand in vedere precedentul existent cu arestarea lui Augusto Pinochet, in 1998, cand acesta se afla in vizita in Marea Britanie.

Un alt eveniment care le da sperante de reusita: anul trecut activisti pro-palestineini au agitat catitva juristi britanici care au formulat un caz de acuzare impotriva unui politician israelian, Tzipi Livni, acuzat de implicare in evenimentele din regiunea Gaza. Ca urmare a acestei actiuni juridice, politicianul evreu si-a anulat vizita in Marea Britanie.

Vizita diplomatica oficiala a Suveranului Pontif in Mara Britanie, este planificata pentru Septembrie 2010.

Daca acest lucru chiar s-ar intampla ar fi interesant si un alt fapt; dupa ce Papa Benedict XVI si Rowan Douglas William – arhiepiscopul Bisericii Anglicane, au vorbit cum sa mai intarzie putin trecere unui numar considerabil de parohii din partea anglicana spre catolicism, acum Dr. Rowan Douglas Williams i-ar face vizite de consiliere in Turnul Londrei omologului sau catolic.

Interesant si un alt fapt; cum agendele activistilor atei si militantilor pro-palestinieni(nu-s adept al sionismului cu fatza crestina, dar asta nu ma face sa-i lovesc indirect pe fratii mei) se intersecteaza pentru deconstructia bisericii crestine.

Sa nu te intrebi precum Eminescu: “Ce-i mana pe ei in lupta?” Poate noul crestinism…

1 Comment

Leave a Reply