saritura in-naltime

preot sau “primadona”?

hsc5112lAu studiat religie/teologie dar au ajuns cunoscuti datorita implicarii-n proiecte media  / cinematografie. Houston Chronicle prezinta galeria foto cu 11 personalitati care au avut in tinerete legaturi cu studiul religiei;printre ei:

Michael Moore – crescut intr-un mediu catolic si-a dorit sa fie preot incepand sa studieze teologia la St. Paul’s Seminary din Saginaw.

Martin Scorsese – “Intreaga mea viata a fost film si religie. Asta e. Nimic mai mult” a declarat cunoscutul regizor care a studiat in tinerete pe timp de un an la Cathedral College, New York

Al Gore – dupa graduarea scolii de drept de la Harvard, Gore a petrecut 3 semestre la Divinity school din Vanderbilt (daca o termina poate “adevarul incomod” era altul…).

Tom Cruise – la varsta de17 ani a studiat preotia la Seminarul Franciscan din Cincinnati.(si-a dat seama ca probabil e “misiune imposibila” si a renuntat…)

Fred Rogers – inainte de a porni programul de divertisment pentru copii (1963) Mr. Rogers a absovit Pittsburgh Theological Seminary unde a devenit si a fost ordinat in biserica prezbiteriana.

La cati “actori” pe post de sfinti se vad in conducerea bisericilor cred ca putem alcatui si o altfel de lista, a celor care nu au avut nici o legatura cu teologia/religia inainte de a deveni personulitati eclesiale.

1 Comment

Leave a Reply