saritura in-naltime

Harul nu face lucrurile sa fie usoare; face lucrurile grele sa fie posibile

cgfa_dali15“Cineva a spus ca impreuna cu familia sa va trece la operatiunea “de-materializeaza casa”. In fata acestei idei poate unii vor zice, “Buna idée ai. Hei, imi dai mie ce arunci?”

Lasand gluma la o parte, dematerializarea este un lucru dureros. Pentru ei, asta inseamna o inventariere a bunurilor strict necesare, incepand de la ceea ce aveau in dulapuri, camara, garaj, pentru a mai face un ban din ceea ce nu era strict necesar sau ce nu mai foloseau.

Celor care au ceva bogatii, Apostolul Pavel le spune “…sa faca bine, sa fie bogati in fapte bune, sa fie darnici, gata sa simta impreuna cu altii, asa ca sa-si stranga pentru vremea viitoare drept comoara o buna temelie pentru ca sa apuce adevarata viata” (1 Tim.6:18-19).

Ce schimbari ar trebui sa facem noi—care avem o casa, conducem o masina, si stam incomparabil de bine fata de altii din alte parti ale lumii—pentru a aplica mai bine acest pasaj si pentru a incepe sa ne strangem o altfel de comoara? Dematerializarea vietilor noastre va incepe sa roada si sa slabeasca lanturile lacomiei din inima noastra. Insa nu va fi deloc usor.

Stiu pe cineva care este maestru in evadari; nu va spun povesti. Specialitatea lui este sa scape din camasa de forta si dintre lanturile invartite in jurul lui. Cum o face? “Fara trucuri. Doar muncesc,” este tot ce el spune. Realizezi ca este o munca grea daca privesti disciplina si efortul care-i sunt necesare pentru a iesi sistematic, putin cate putin, dintre lanturi contorsionandu-si trupul in pozitii ciudate. La sfarsit, il vezi inevitabil stors de puteri datorita fantasticului efort necesar pentru a se elibera.

Cred ca si dematerializarea vietilor noastre—scaparea prin multa disciplina din robia lucrurilor materiale—este oarecum asemanatoare exemplului de mai sus.

Nu exista trucuri, doar munca.

Harul nu face lucrurile sa fie usoare; face lucrurile grele sa fie posibile!”

recitiri din “Worldliness” editata de CJ Mahaney

Leave a Reply