saritura in-naltime

Evanghelia pe care n-ai auzit-o niciodata

Provocarea lui David Rudel de a te concentra la ce vorbeste Isus despre El si misiunea Sa mai mult decat spune Biblia in ansamblu despre acest fapt este o ocazie ce nu trebuie ratata. Am acceptat-o ca o alta privire spre Isus.

rudelChiar daca nu am ajuns de acord cu concluziile autorului, analiza analitica a unor pasaje noutestamentare – Rudel e matematician – ajuta la contextualizarea unor expresii pe care Isus le-a folosit in decursul vietii sale pamantesti sau indreapta atentia asupra unor sensuri noi de interpretare.

Conflictul intre ce a spus Isus si ce a declarat Pavel despre Evanghelie, despre Cer si Iad, reprezinta un punct cheie in derularea cartii, evidentiind faptul ca Evanghelicii ar crede ceva diferit decat Isus a intentionat sa zica. Pentru Rudel, Isus are ultimul cuvant si nu apostolul Pavel.

Pentru autor substituita indeplinita de Christos la Golgota nu este miezul Evangheliei punand accentul pe legamantul cu Dumnezeu nu precum un bilet gratis spre Cer (des intalnita la evanghelici aceasta perceptie) ci un lucru serios pe care Dumnezeu il instrumenteaza in diferite perioade ale istoriei. Nefiind o carte de teologie “Who Really Goes to Hell? The Gospel You’ve Never Heard”, ridica cateva intrebari dar nu raspunde complet la ele si in plus nu explica temeni vehiculati precum “indreptatire/justificare,” “mantuire,” “judecata”  si “legamant.”; acestia nu pot fi definiti doar din ce relateaza Evangheliile ca ar fi spus Isus. Demersul cartii aparute la “Biblical Heresy Press” pare indraznet, solitar dar are nevoie de o mai mare aprofundare intrucat lectura pare fragmentata si nu unitara.

Este intersant sa parcurgi o lista a 19 probleme biblice ale Evangheliei moderne, indentificate de autor si sa-ti formulezi propriul raspuns despre acestea.

The Gospel You’ve Never Heard este disponibila la Amazon sau poti gasi aici o copie PDF .

Am parcurs “Who Really Goes to Hell? The Gospel You’ve Never Heard prin bunavointa celor de la The Ooze Viral Bloggers .

Leave a Reply