saritura in-naltime

minte pentru a trai – urmarea

De la dezamagire la mirare…un fapt mai putin obisnuit la nivelul de relatii intercrestine.

Jim Wallis, protagonistul si obiectul in ultimele saptamani a unor reactii sleampate pentru “crestinismul de tip nou“, (stiu o astfel de exprimare pare decupata din discursurile ceausiste care merg bine cu ideologia ecumenelilor crestinutze de stanga) si-a cerut scuze lui Marvin Olasky pentru faptul ca l-a facut mincinos.

Christianity Today publica ieri un material concluziv la tot incidentul legat de nerecunoasterea unor sponsorizari venite din partea miliardarului George Soros catre organizatia Sojourners. Asa cum am mai spus-o pe marginea acestui subiect, nu este nici o problema sa primesti bani de la cineva – drept sponsorizare. Problema este sa zici ca n-ai primit.

Oricum nu mai reiau dedesubturile situatiei si nici a ultimelor declaratii ale lui Jim Wallis. Hai sa pastram totul la “nivelul de plutire”; ceea ce a facut Wallis este un gest care lipseste din garderoba de maniere a multor lideri crestini: si-a cerut iertare cand a realizat ca a jignit un frate de credinta. Aceasta-i actiunea unui crestinism simplu care lipseste din bagajul multor crestini – ce de obicei cred ca numai ei au dreptate si apara acest “drept” cu o indarjire ridicola.

Atitudinea lui Wallis este de salutat intr-un mediu in care relatiile umane devin din ce in ce mai “neglijente”. Rar mi-a fost dat sa vad persoane care public isi cer iertare pentru faptul ca s-au exprimat sau comportat necorespunzator. Ca lider religios/pastor/preot ai avea de castigat sa-ti ceri iertare de la un enorias/frate de credinta, fata de care te-ai purtat nebuneste. Daca persoana nu este din anturajul tau imediat, daca nu este din comunitatea sau biserica ta castigul este cu atat mai mare.

Nimic nu e mai putin scuzabil pentru un crestin decat faptul de a nu-si cere iertare si de a nu trai acea iertare.

Iata detaliile de la Christianity Today

si

o alta abordare a problemei de catre Marvin Olasky

1 Comment

Leave a Reply