saritura in-naltime

maimutele au aflat de “salvarea crestinismului”

Unele din lucrurile care imi trec prin mana ajung in laboratoarele celor de la Harvard University. Uneori discut tot felul de kestii tehnice cu profesori de acolo. Nu, nu-mi bag nasul in ce analizeaza ei; sa zicem ca doar ii ajut sa colecteze corect informatiile.

Recent am auzit discutii despre declasarea unui profesor care a modificat ceva rezultate si a scos astfel niste concluzii false. Am vazut ca si cei The Wall Street Journal zic ceva despre asta. Profesorul Marc Hauser este acuzat(textual) de “abatere stiintifica” la unele din studiile sale.
Hauser este autorul unei carti “Moral Minds: How Nature Designed Our Universal Sense of Right and Wrong” aparuta in 2006, care a fost folosita in varii contexte si de adeptii crestinismului progresist.

Stiinta nu ofera noua moralitate, asa cum se tot asteapta. Bineinteles ca eroarea lui Hauser aduce un blam asupra intregii cercetari stiintifice; asta nu trebuie sa ne puna in pozitia sa anulam orice analiza sau descoperire dar nici sa nu o mai privim ca autoritate absoluta/inlocuitor de Dumnezeu.

In lumea academica se striga din mai toti rarunchii: “crestinsimul este nociv!”; dar iata ca nici stiinta nu e mai sanatoasa.

Incercand sa imbine si sa faca pace intre stiinta si religie (eu nu stiu cand s-au certat, dar in fine…) pe site-ul celor de la Biologos au aparut ceva materiale care vor sa “salveze crestinismul”.

monkeyChiar daca Dr. Karl Giberson si-a cerut scuze lui Al Mohler pentru agresivitatea prezenta in materialul publicat de Huffington Post uite ce figura au facut maimutele cand au realizat kestia aia cu “slavarea crestinismului”.

Si daca tot vrei sa analizezi diferite materiale aflate la intersectia stiinta/religie nu ocoli

Uncommon Descent

ori

Evolution – News&Views

si

Darwin’s God

Leave a Reply