saritura in-naltime

matematica cu litere arse

In timp ce la musulmani Coranul este un obiect sfant(de aici si-ntreaga agitatie pentru apararea lui) pentru crestini Biblia este o carte de principii, sfaturi, idei despre Dumnezeu, o culegere de fapte care nu rezista la o analiza stiintifica, fara veleitati academice, etc.

Intr-un perfect spirit postmodern, crestinii sunt de acord cu toti ceilalti vecinii de pe strada universului mai putin cu cei din casa, familia lor. O asemenea atitudine nu intalnesti in celelalte religii.

Exista o presiune foarte mare in intreaga lume crestina pentru a diminua rostul si intelesul Bibliei prin manifestari care ii submineaza infailibilitatea, caracterul, substanta.

Va provoc la un exercitiu matematic. Sa privim comparativ actul arderii cartii sfinte pentru Islam si Crestinism.  Scadeti din numarul celor care au protestat fata de arderea Coranului numarul celor care au protestat si fata de arderea Bibliei (sa zicem in Afganistan ca reper istoric recent) si veti vedea un anumit grup de oameni. Va las pe voi sa-l definiti si sa-i numiti ca sa nu ziceti ca am eu ceva cu ei…

Desi se prezinta peste tot drept crestini acestia n-au avut nici o reactie (cel mult unora li s-a parut justificata!!!) atunci cand a fost vandalizata credinta crestina. Undeva, ceva-i putred…Bine zice poetul…”ce-i mana pe ei in lupta?…

Leave a Reply