saritura in-naltime

minunea din plosca

discutand ieri cu un catolic, acesta mi-a adus aminte de o spumoasa parabola:

Sora Mary Ann dintr-o manastire catolica, colabora cu un centru de ingrijire al bolnavilor. In timpul unei vizite de rutina pe la casele celor aflati in suferinta, masina i s-a oprit. Ingrijorata, dar nu disperata, s-a uitat la bord. Nu mai avea benzina. Lucrul bun era faptul ca masina se oprise la cativa zeci de metri de o statie de combustibili.

“Bun – zise Mary Ann – am sa merg pana acolo pe jos sa imprumut o canistra si sa cumpar niste benzina; apoi imi voi continua calatoria”.

Vanzatorul de la benzinarie i-a spus ca nu are nici o canistra sau vre-un alt recipient disponibil pentru a-i pune combustibil in el. O poate ajuta, ii da benzina dar sa vina cu un vas ceva. Pusa in incurcatura, sora Mary Ann s-a intors la masina aducandu-si aminte ca avea in portbagaj, langa trusa de prim ajutor si o plosca. A luat-o, s-a dus inapoi la benzinarie si a umplut-o cu combustibil.

In timp ce punea benzina din ploasca in rezervorul masinii, trecea pe acolo intr-un microbuz un grup de evanghelici (mai multe soiuri).

Vazand ce face respectabila sora catolica, au tras pe dreapta sa vada cum o sa porneasca masina, cu lichidul din plosca. Isi dadeau coate, se hlizeau unul la altul, despre “nepriceprea” celei care isi pune benzina in rezervor.

“Daca porneste, ma fac catolic”, a spus hotarat unul dintre ei, sub privirile mirate ale celorlati, ispititi si ei de acelasi gand.

Minunea s-a intamplat, lichidul din plosca functionand normal.

Mary Ann a demarat rapid lasand in urma ei un microbuz confuz si aproape convertit.

Minunea din plosca poate fi o explicatie la permutarile care au loc din timp in timp intre kibbutz-urile crestine, nu?

Poti sa contrazici experienta cuiva, ce-a vazut, simtit, pipait, privit si cum interpreteaza el asta? “Vreau o minune”, zice si Dan Bittman…

1 Comment

Leave a Reply