saritura in-naltime

tanti media da’ America si homo-aburelile lu’ dansa

Daca media ar fi o persoana si ai intreba-o cum mai stai cu homosexualitatea ar putea sa-ti raspunda rapid: “bine mersi, lucram impreuna la ajustarea pozitiilor, ne mangaiem si nadusim reciproc iar din cand in cand ne luam la palme delicios…”

Manipularea indusa de media la capitolul “pacatul homosexualitatii” este cuplata voios cu declaratii de progresisti invatatori crestini  – care au “meciurile lor” cu fundamentalismul de culoare alba(si sunt gata sa se faca frate cu oricine pana il pune la pamant – halal discernamant!!!). Ooooffff… iar a prea multe paranteze decat paragrafe…in fine. Ce rezulta? O audienta ravasita si nedumerita care casca gura si inghite orice pana va muri sufocata de gunoi.

Zilele astea i-au adus pe Joel Osteen si Ted Haggard din nou in atentie prin interventiile lor in jurul subiectelor “homosexualitatea si crestinii” sau “homo si Biblia”:

Ted Haggard – “heterosexualul cu ceva probleme”, s-a obisnuit cu inaltimea si adulatiile “poporului”, de aceea acceptul de a fi studiu de caz se muleaza perfect cu dorinta lui de indrepatire. Dupa documentarul platit bine la HBO si aparitii-interviuri la alte varii posturi liberale, are acum “reality show” la care poporu’ se uita si vrea sa-i vada “love revolution” pe care a pornit-o. Idea lui de baza: “sa-l intelegem pe Isus cum n-am mai facut-o pana acum…”. Ha, unde am mai auzit-o eu p’asta?

Departe de mine sa dispretuiesc nevoia de recuperare si vindecare spirituala/fizica a oricarui om care a cazut intr-un pacat sau altul. Toti suntem oamenii celei de-a doua sanse. Ma bucur cand cineva isi revine indiferent care a fost radacina caderii respectivului. Problema pe care o am este cu zgomotul prea mare care evidentiaza persoana mai mult decat pe Cel ce ofera iertarea si rascumpararea, Dumnezeu. “Vom fi iarasi ce-am mai fost si mai mult decat atat”, suna bine nu doar pre romaneste si se traieste perfid pe orice meridian.

Inlocuitor de Larry King la CNN, jurnalistul britanic Piers Morgan (cunoscut mai mult din concursul Britain’s Got Talent) il va avea invitat maine pe cel mai de zahar baiat dintre pastorii de “succes” ai Americii. Joel Osteen ne-a obisnuit si cu gafele si cu dulcegariile, nu-i acord prea mare importanta – chestie de gust –  si de cateva ori Larry King a maturat cu el pe jos tot studioul. Acum (adica maine in va fi difuzat interviul) Osteen defineste homosexualitatea ca pacat. O palmutza fina pe obrazul gros a media. Dar ce te faci ca-i place, ca media-i masochista frate…

Leave a Reply