saritura in-naltime

ce dizolva ura?

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Hitler a ordonat tuturor grupurilor religioase din Germania sa se uneasca intr-o singura “forta religioasa” astfel incat lui sa-i fie mai usor sa le controleze. Intre adunarile fratilor(brethren assemblies), s-a iscat o neintelgere fata de aceasta masura, jumatate din acestea refuzand sa  accepte ordinul. Familiile care nu au vrut sa se inregimenteze la ordinul lui Hitler au trecut prin timpuri grele;aproape  fiecare a avut cate un membru care a murit in lagarele de concentrare.

Dupa sfarsitul razboiului, simtaminte de ura au tasnit dintr-o parte si alta in cadrul comunitatii fratilor. Dupa o vreme cativa si-au pus problema daca starea nu poate fi ameliorata, daca relatiile nu pot fi vindecate. Conducatorii celor doua factiuni s-au vazut pentru cateva zile intr-o cabana retrasa. Fiecare persoana care s-a aflat acolo a petrecut mai intai timp in rugaciune, examinandu-si inima sa inaintea Cuvantului lui Dumnezeu. Apoi au avut un timp impreuna. Francis Schaeffer, care a relatat acest incident, si-a intrebat un prieten care a fost la acea intalnire: “Cum a fost acolo?” “Pur si simplu am fost una. Fiecare si-a marutrisit ura si aversiunea fata de ceilalti si am acceptat sa implinim, sa traim ceea ce Cuvantul lui Dumnezeu ne spune; si Duhul Sfant a creeat o atmosfera de unitate intre noi. Dragostea a umplut inimile naostre si ura a fost dizolvata.”

In timpuri de mari controverse, indiferent cat de acute, mari, taioase sunt neintelgerile, dragostea ramane mereu un semn al adevaratului urmas al lui Christos. Biserica exprima prea mult dezbinare pe maruntisuri intr-o lume care are nevoie din ce in ce mai mult de unitate.

“Daca o casa este dezbinata impotriva ei insasi, nu poate dainui”. – Marcu 3.25

Leave a Reply